infraestructura

Patrimoni Cultural rebutja l'arc de leds a la Margineda

El comú de la capital desestima continuar amb el projecte mentre duri la crisi de la Covid-19

Patrimoni Cultural rebutja l'arc de leds a la Margineda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va informar ahir durant la sessió del Consell General que Patrimoni Cultural ha valorat desfavorablement el projecte de construcció d’un arc de leds a la zona de la Margineda a proposta del comú de la capital. Tot i això, Riva va assegurar que la corporació els havia comunicat que el projecte havia quedat aturat a causa de la crisi actual generada per la pandèmia de la Covid-19.

El projecte, a proposta de l’equip de Conxita Marsol, cònsol major, va provocar el concurs per adjudicar les obres a l’entrada de la parròquia a principi de mes de març i amb un valor aproximat de 150.000 euros. Des de Patrimoni Cultural, per contra, després de fer una valoració del projecte, la ministra va explicar que es va donar una resposta negativa a la iniciativa. Tot i això, Riva va informar que la corporació havia fet arribar un comunicat formal al ministeri el 28 d’abril, conforme renunciava a l’execució d’aquest projecte i que es posposava, almenys fins que finalitzessin les mesures excepcionals en considerar que s’han de prioritzar altres qüestions.

També la ministra va explicar, responent a la consellera del Partit Socialdemòcrata Susanna Vela, que les dues administracions treballen en un conveni pel que fa als treballs de millora al pont de la Margineda. “Podem confirmar que pot continuar endavant un micropilotatge per reforçar la base”, va dir Riva. “S’han de posar en valor els béns d’interès cultural”, va afegir. Per fer-ho possible, l’executiu té clar que vol continuar amb els treballs de millora i per part del comú, l’actuació se centraria en l’embelliment de la zona. “És una manera d’optimitzar els pressupostos i maximitzar els esforços”, va al·legar.

tracking