Pandèmia mundial

Itàlia, Espanya, França i Alemanya preparen vols d'estiu sense quarantena

Els quatre governs es mantenen en contacte per elaborar un protocol d’actuació conjunt

Itàlia, Espanya, França i Alemanya preparen vols d'estiu sense quarantena

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern italià manté contactes amb Espanya, França i Alemanya per elaborar un protocol d’actuació conjunt i permetre vols d’estiu “sense condicions de quarantena recíproca” quan sigui possible. La ministra de Transports italiana, Paola de Micheli, va mantenir ahir una roda de premsa telemàtica amb els mitjans internacionals a Itàlia, on es va demanar si està en contacte amb països de la Unió Europea per permetre vols aquest estiu, després que França i el Regne Unit hagin pactat un pont aeri sense restriccions i en què tant el Copríncep i president francès, Emmanuel Macron, com el primer ministre anglès, Boris Johnson, van indicar que no s’aplicaran mesures de quarantena als francesos que arribin a Anglaterra en aquests moments.

La ministra italiana va indicar que “tenim contactes diaris amb Berlín, París i Madrid. Hem constituït un equip de treball entre els quatre ministres de Transport d’aquests quatre països i hem elaborat ja línies d’intervenció”. I va afirmar que “sota aquest punt de vista, a penes estiguem en condicions de reobrir, ho farem sense l’exigència de la quarantena recíproca”.

La ministra italiana, amb això, va assegurar no tenir “certeses, però sí esperances”, sobre si el país rebrà turistes estrangers els pròxims mesos i que l’eventual obertura de les fronteres es realitzarà després de comprovar que la corba de contagis per coronavirus segueix sota control, tant a Itàlia com als països de procedència dels turistes. “L’obertura del turisme haurà de ser estudiada en línia amb l’evolució de la corba de contagis, al nostre país i a la resta de països, perquè la gestió de la pandèmia del coronavirus no s’ha desenvolupat de la mateixa manera en tots els països”, va exposar.

La ministra italiana va informar que depenent de la corba de contagis en les pròximes setmanes dels països d’arribada a Itàlia “podrem d’una setmana a una altra obrir vols i aeroports amb un sistema ràpid, capaç de respondre a la seguretat i al mercat, si aquest torna a reprendre la seva activitat de manera seriosa”, va sostenir.

El 13 de maig està previst que la Comissió Europea presenti el seu pla d’aixecament de les mesures de confinament pel coronavirus per al transport aeri. En aquest sentit, De Micheli va confiar que la Unió Europea estigui en condicions aquest estiu de permetre “que els turistes es moguin” entre els països membres sempre amb seguretat”.

tracking