Govern inclou excepcions a la quarantena per a qui vingui de l'estranger

El espanyols, francesos i portuguesos que puguin acreditar la visita sense pernoctar al país no caldrà que facin el confinament

França mantindrà tancada la frontera fins al 15 de juny “com a mínim”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha establert excepcions a la normativa que obligava a fer una quarantena a tothom que vingués al país, segons s'ha publicat avui alBOPA. En aquest sentit, els transfronterers, el personal diplomàtic i consular, les persones que vinguin d'una estada a l'estranger per causa de força major, raons sanitàries o laborals inajornables i ho puguin acreditar, no caldrà que facin una quarantena de15dies, com l'Estat havia decretat anteriorment. Així mateix, tampoc hauran de fer el confinament els no residents d'Espanya, França o Portugal que es desplacin a Andorra per causes sanitàries o humanitàries o raons econòmiques inajornables que es puguin acreditar documentalment sempre que l'estada no requereixi passar la nit al país.

Espanya decreta 14 dies de quarantena als viatgers que vinguin de l'estranger

El Butlletí Oficial de l'Estat espanyol publica avui la regulació de viatgers internacionals per a la qual s'han de sotmetre a una quarantena de 14 dies tots aquells que provinguin de l'estranger, tret dels treballadors transfronterers, els transportistes i tripulacions, així com els professionals sanitaris que es desplacin per motius laborals i sempre i quan no hagin estat en contacte amb algun cas de Covid-19. Durant aquests 14 dies, els que provinguin de l'estranger hauran de romandre al seu domicili o allotjament i hauran de limitar els seus desplaçaments a activitats com l'adquisició d'aliments, de procutes farmacèutics i de primera necessitat, l'assistència a centres sanitaris o per causes de força major. En tots aquests moviments, serà obligatori portar la mascareta. "És precís limitar els riscs derivats del trànsit internacional de persones, per la qual cosa durant el període de desescalada s'han d'intensificar les mesures de vigilància i control higiènic sanitaris a tots els viatgers internacionals amb l'objectiu d'evitar l'aparició de casos importats", s'indica el text del BOE.

El butlletí especifica que les autoritats sanitàries es podran posar en contacte amb les persones en quarantena per fer el seguiment i en cas de presentar símptomes de coronavirus s'haurà de contactar amb serveis sanitaris de la zona indicant que es troben en quarantena perquè es prové de l'estranger. També les agències de viatges i companyies de transport hauran d'informar als viatgers d'aquestes mesures a l'hora de vendre els seus serveis.

La mesura entra en vígor aquest divendres dia 15 i es mantindrà mentre duri l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues.

tracking