Estupefaents

Ingressa a presó per drogues el fill d'un alt càrrec policial

És un dels quatre joves enxampats amb tres quilos de marihuana

Ingressa a presó per drogues el fill d'un alt càrrec policialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre joves van ser controlats a Juberri quan culminaven el viatge amb la mercaderia. Havien fet caminant una ruta tradicional del contraban que va a parar a la zona de la Rabassa per poder adquirir l’estupefaent en territori català (a la Seu d’Urgell) i passar-lo al Principat intentant esquivar la vigilància extrema que hi ha sobre la frontera. Però agents del grup antifrau els van enxampar a Juberri. Un dels arrestats, segons van confirmar fonts coneixedores, és fill d’un alt càrrec del cos de policia i juntament amb els altres tres detinguts va ingressar a la Comella per decisió del batlle de guàrdia. Tenint en compte l’elevada quantitat de droga comissada, poden enfrontar-se a una pena d’entre dos i tres anys de presó.

Els agents van controlar els joves, tots quatre residents, amb els estupefaents que havien adquirit ja dins d’un vehicle. Segons les fonts, un dels quatre arrestats hauria anat a buscar els altres tres en cotxe per culminar el transport. Des que va esclatar la pandèmia el pas per la frontera per entrar o sortir del Principat en direcció als països veïns ha d’estar molt justificat. Ho poden fer els treballadors fronterers o aquelles persones que acreditin raons sanitàries. Aquesta situació també estaria provocant un encariment del preu dels estupefaents.

Els experts també han alertat que el confinament pot suposar un agreujament de les addiccions i que les ganes de consumir i la síndrome d’abstinència podien provocar caure en conductes de risc per intentar adquirir la droga.

tracking