Pandèmia mundial

Protestes a ciutats alemanyes per les mesures restrictives per la Covid-19

La xifra de morts a Espanya en les darreres 24 hores torna a baixar i se situa en 174 defuncions

Protestes a ciutats alemanyes per les mesures restrictives per la Covid-19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos centenars de persones van desafiar ahir, a Berlín, amb la prohibició de protestes amb més de cinquanta persones com a mesura per contenir la propagació del coronvarius i es van concentrar en diversos punts de la ciutat per reclamar el seu dret a manifestar-se. La policia berlinesa va recordar a través del seu compte de Twitter que “això així no està permès”, segons les mesures restrictives, i va afegir que estava parlant amb els manifestants i exigint-los que abandonessin el lloc. “Moltes de les persones no entren en raó i romanen en el lloc, alguns han escalat la font de l'amistat dels pobles i llancen ampolles des de la multitud als nostres col·legues”, van denunciar les forces de seguretat en al·ludir a una concentració als voltants de l’Alexanderplatz. Ja al matí, el cos de seguretat es va veure obligat a realitzar diverses detencions durant una manifestació davant l'edifici del Reichstag a la qual es van sumar més de cinquanta persones per protestar contra les mesures restrictives introduïdes per fer front a la pandèmia. Els agents van agafar les dades personals dels manifestants que no van complir les normes d'higiene i distanciament i que no van abandonar el lloc malgrat les ordres de la policia. En altres ciutats com Munich o Stuttgart també es van convocar manifestacions per protestar per les mesures restrictives adoptades pel país.

Pel que fa a les dades a Espanya, les morts diàries per coronavirus van baixar significativament en les últimes 24 hores i són 179, segons va informar ahir el Ministeri de Sanitat. Es tracta de mig centenar de finats menys que els registrats ahir divendres, que van ser 229 i una xifra també menor a les de dijous (213) i dimecres (244). La caiguda del nombre de positius confirmats per PCR en un dia també va ser rellevant i són 604, lluny dels 1.095 positius de fa 24 hores. En total, des de l'inici de la pandèmia per la Covid-19 s'han registrat 26.478 morts i 223.578 contagis arreu de l'estat espanyol. Pel que fa a les hospitalitzacions, hi ha hagut 489 nous ingressos -762 ahir- i 70 entrades a l'UCI, 15 menys que fa 24 hores.

Tanmateix, i degut a l’anunci de les zones que poden passar a la fase 1 de desconfinament, una sèrie de comunitats han protestat perquè no se’ls ha canviat el seu estatus. El País Valencià o Andalusia van protestar perquè no se’ls havia atorgat la fase a la totalitat del seu territori, mentre que Madrid va continuar la pugna amb el Govern pel canvi de grau.

tracking