Pandèmia mundial

La subsíndica 'renya' Montaner per les preguntes de la sessió de control

Palmitjavila diu que només volia que agrupés les qüestions per un tema d’organització

La subsíndica 'renya' Montaner per les preguntes de la sessió de controlFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La relació entre majoria i oposició fa setmanes que s’ha tensat. El consens que es va voler mostrar amb l’aprovació de la primera Llei òmnibus va durar poc i en el segon paquet de mesures urgents ja es van fer evidents les discrepàncies. La represa de l’activitat del Consell General amb una sessió de control prevista per a la setmana que ve ha fet aflorar de nou el malestar de l’oposició. A la tensió que es va viure dimarts durant la junta de presidents se li ha sumat també el malestar per una trucada de la subsídinca general, Meritxell Palmitjavila, a la consellera general de terceravia Carine Montaner en la qual, segons la parlamentària, se li va demanar que retirés algunes de les preguntes que havia presentat. La versió de la subsíndica és, però, que només es va demanar que es reorganitzessin les qüestions presentades per tal de facilitar la feina a l’hora de respondre-les.

“En cap cas se li va demanar que retirés cap pregunta, això no ens pertoca a nosaltres, només es va fer una petició per una qüestió de forma”, va assegurar Palmitjavila, argumentant que en algunes de les qüestions presentades s’inclouen diverses preguntes juntes. Montaner, però, no va entendre la trucada de la mateixa manera i va afirmar que no retirarà cap pregunta “perquè la nostra feina és traslladar els neguits de la població al Consell General”. “No s’ho haurien de prendre com un atac, sinó com una manera de sumar tots junts amb la voluntat de millorar en una situació tan complexa com la que estem vivint”, va exposar la consellera de terceravia. En aquest sentit, va afegir que “si veig que el Govern mou fitxa sobre les temàtiques que he preguntat retiraré les preguntes, però si no, no, perquè l’objectiu és tenir informació”. Montaner també va comentar que “ja vaig dir que només faria repreguntes contundents i necessàries per no allargar més del compte la compareixença, però fer preguntes és la nostra obligació”.

Un total de 14 preguntes

Fins ara, s’han fet un total de catorze preguntes orals que el Govern haurà de respondre en la propera sessió de control del Consell General, prevista per dijous de la setmana que ve. D’aquestes, un total de vuit han estat presentades per terceravia i sis per part del PS. La majoria són sobre la crisi sanitària, malgrat que no totes. En el cas de les preguntes entrades per part dels socialdemòcrates, Govern haurà de respondre sobre qüestions com ara la suspensió de les proves POB i els canvis introduïts en les proves POBPRO, la publicitat dels avals públics per a empreses i negocis afectats per la situació d’emergència sanitària o el servei de guarda d’infants implantat pel ministeri d’Educació. En el cas de les qüestions de terceravia, es pregunta, entre d’altres coses, per la protecció de la salut dels treballadors públics en l’entorn laboral i dels ciutadans en el context de la Covid-19, sobre la situació d’El Cedre durant la pandèmia i sobre els resultats dels tests. L’oposició també preguntarà sobre altres qüestions, com ara la construcció d’un portal d’entrada a Andorra la Vella o el reglament de la Llei de relacions laborals.

tracking