Retrets entre l'oposició i la majoria per la sessió de control

Retrets entre l'oposició i la majoria per la sessió de controlCONSELL GENERAL / EDUARD COMELLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de presidents que es va celebrar ahir va estar marcada per una picabaralla entre els grups de la majoria i de l’oposició. L’enganxada va ser especialment forta amb els socialdemòcrates per la quantitat de preguntes que han presentat per a la sessió de control que tindrà lloc la setmana vinent, la primera d’ençà de l’esclat de la crisi sanitària. Des del PS es considera “inadmissible” que es qüestioni el nombre de preguntes que pot presentar l’oposició i es queixen de la falta d’informació que ha donat fins ara el Govern sobre la pandèmia en seu parlamentària, recordant que fa més de cinquanta dies que l’activitat del Consell General està aturada.

La majoria, però, està disconforme amb les maneres de fer dels socialdemòcrates i molesta amb les últimes declaracions públiques de Pere López, posant en entredit la voluntat del ministre de Salut de comparèixer en comissió parlamentària. Segons van explicar fonts de la majoria, el que es va demanar als consellers per part de Sindicatura és que s’intentés no fer una sessió molt carregada de preguntes tenint en compte la situació del país i la quantitat de feina que té el Govern. A més, van recordar que només podrà assistir a la sessió de control una part dels consellers i una part de l’executiu, per la qual cosa també es farà complicat respondre segons quines preguntes amb un temps limitat. Segons la majoria, el PS recrimina que l’activitat del Consell General hagi estat parada des de mitjan març però asseguren que ells tampoc han demanat que es reactivi abans. A més, afirmen que no és cert que no s’ha treballat durant aquest temps i remarquen que s’han fet diverses reunions virtuals amb el Govern per seguir les decisions que es prenien al tomb de la crisi del coronavirus.

Per part de terceravia, lamenten que s’hagi utilitzat la junta de presidents per fer retrets entre la majoria i l’oposició argumentant que és el moment per parar atenció a la situació de la ciutadania.

tracking