El comú d'Escaldes es compromet a ajudar la parella de la difunta a l'incendi

La corporació diu que no pot oferir-li un nou pis per la manca d’habitatges socials a la parròquia

El comú d'Escaldes es compromet a ajudar la parella de la difunta a l'incendiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany es compromet a ajudar la parella de la difunta en l’incendi de l’avinguda Carlemany. La cònsol major, Rosa Gili, va explicar al Diari que des de la corporació l’ajudaran a facilitar-li les gestions relacionades amb l’habitatge incendiat, com també en la recerca d’un nou apartament per allotjar-se. Així ho van acordar després d’una trobada entre l’afectada, Diana R. S., i la cònsol major ahir al matí.

Gili va informar que la corporació en aquests moments no disposa de pisos socials per oferir-li un nou habitatge, tenint en compte que la Diana viu en aquests moments en un pis d’una companya. “Els pisos socials són un tema que tenim sobre la taula, però ara mateix hem de lamentar que no podem oferir-li res”, va explicar. Tot i això, Gili va incidir que li van oferir poder fer d’intermediaris des de la mateixa institució “per poder arribar a aquelles persones que sí que li puguin donar un cop de mà”. En aquest sentit, l’afectada també va reiterar les paraules de la cònsol i va assegurar que en tot moment Gili havia empatitzat amb ella.

A part de la recerca d’un nou lloc per viure, una altra de les qüestions que van sorgir en la reunió té a veure amb les pertinences que hi ha al pis incendiat. En aquest sentit, l’afectada va indicar que havia comentat la situació de no haver pogut recollir més que petites pertinences després que hagin passat uns dies des de l’incendi. Amb això, va assegurar que la corporació li hauria comentat que tindria a veure amb els peritatges, però que intentarien indagar per què no ha estat encara possible i si es podria resoldre aviat. De fet, la cònsol major va explicar que intentarien fer algunes gestions. “A nosaltres també ens interessa com a comú saber la situació de l’edifici i en quin estat es troba. La nostra obligació és informar-nos i ajudar-la fins on nosaltres puguem com a institució comunal”, va manifestar Gili.

En aquests moments no es preveuen noves trobades entre la corporació i l’afectada. “No hem tancat cap altra trobada més en concret. Li vam comentar que si trobàvem alguna solució li ho comunicaríem”, va dir Gili. De totes maneres, la Diana va assegurar que té previst apropar-se una vegada més al comú de cara a la setmana vinent per saber si han pogut resoldre algunes de les peticions. A més, va incidir que, malgrat que ara no necessiti una prestació social econòmica, no descarta que la sol·liciti si “s’allarga gaire més la situació”.

tracking