França es desconfinarà l'11 de maig si hi ha disciplina ciutadana

El primer ministre francès es reunirà amb les associacions de representants electes locals i prefectes i amb els interlocutors socials per tal de començar la tasca de coordinació i adaptació del pla a les realitats sobre el terreny

França es desconfinarà l'11 de maig si hi ha disciplina ciutadana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer ministre francèsha assegurat que, si hi ha disciplina ciutadana, França es desconfinarà l'11 de maig, començant una segona fase a partir del 2 de juny, moment en el qual decidiran la reobertura de cafeteries i restaurants, permetent la lliure circulació de la població sense un certificat, exceptuant alguns casos concrets.Edouard Philippeha presentat aquesta tardael pla de desconfinament a França davant els diputats a l'Assemblea Nacional, revelant les principals regles a aplicar en sis àrees claus a partir de l’11 de maig: les escoles, botigues, empreses, mascaretes, proves d’aïllament dels pacients, transport i reunions. Philippe es reunirà a partir de demà amb les associacions de representants electes locals i prefectes i dijous amb els interlocutors socials per tal de començar la tasca de coordinació i adaptació del pla a les realitats sobre el terreny. Cada setmana estaran disponibles unes 700.000 proves virològiquesa partir de la setmana de l’11 de maig, estant"cobertes al 100%" per l'assegurança mèdica, segons ha indicat Philippe.

Espanya anirà per fases

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut també aquesta tarda per tal d'explicar el programa per a la desescalada del confinament, optant per una via diferent basada en fases i no en dates precises per a la reobertura de comerços, platges o bars. “La desescalada serà gradual, asimètrica i coordinada. Ho farem per fases, la unitat serà la província o l'illa, no hi haurà mobilitat entre províncies o illes”, ha resumit Pedro Sánchez durant la roda de premsa. Sánchez ha indicat que cada fase tindria una durada aproximada de dues setmanes, que és el període mitjà d'incubació del virus, i que, si es seguissin els protocols i l'epidèmia estigués controlada, a finals de juny hi hauria un retorn a la normalitat. Quant a les fases, les obertures començaran amb els locals que puguin donar menjars sense gent a dins, per exemple, o els entrenaments individuals en els gimnasos, segons ha explicat. En restauració, s'obriran terrasses amb reduccions d'aforament. En la fase 1, en la reobertura de locals, hi haurà horaris especials per a la població més sensible, com la gent gran. En la fase 2 s'obririen, per exemple, els locals amb garanties de separació. Els cursos no es reprendran fins a setembre però en la fase 2 poden reobrir-se alguns centres per a recuperacions o ajudes per als pares que hagin d'anar a treballar i no tinguin amb qui deixar els fills. En aquesta fase també s'obriran espectacles de menys de 400 persones, sempre que es pugui garantir la separació.

tracking