Un curtcircuit en una estufa elèctrica va provocar l'incendi a Carlemany

En el moment que es va originar el foc al seu pis, l'home mort, que serà incinerat avui, estava a la dutxa i no va tenir temps a sortir

Veïns de l'edifici sinistrat surten de recollir pertinences

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un curtcircuit en una estufa elèctrica hauria provocat l'incendi que dissabte al migdia es va endur la vida d'un home resident de 43 anys d'origen gallec en un edifici de l'Avinguda Carlemany, el número 55, on a més dues persones més van quedar en estat greu. Així ho han indicat els primers estudis fets a la zona afectada per la brigada científica de la policia, el cos encarregat de la investigació. A més, també s'ha determinat que el mort, que treballava en el departament de restauració d'uns grans magatzems, estava a la dutxa en el moment que es va originar el foc al seu propi pis, i no va tenir temps a sortir. L’home, que serà incinerat avui, compartia l’habitatge amb la seva parella, que sí que va poder fugir de les flames. Per la seva part, la dona de 42 anys i el noi de 16, mare i fill,segueixen en estat crític amb ventilació mecànica i pronòstic reservat a la Unitat de Cures Intensives, tal i com han informat des del centre sanitari.

Sense danys estructurals

Per altra banda, l'edifici no té afectada l’estructura bàsica i no pateix perill de col·lapse. Així ho van confirmar fons del cos de bombers al Diari. Tanmateix, també van explicar que sí que hi ha importants afectacions en alguns dels pisos. Concretament, el més afectat és on es va produir la deflagració, ja que l'interior està completament calcinat. Precisament, durant els treballs per tal de poder aturar la força i la violència de les flames, la mateixa pressió de l'aigua i la quantitat que se'n va emprar, van acabar provocant algunes afectacions tant en els pisos superiors com en els inferiors.

Les mateixes fonts van explicar que en el primer pis s'haurien produït problemes al sostre de tota la primera planta, a causa de l'aigua i de les filtracions posteriors que s'haurien produït. Igualment, combinat amb els materials de la construcció (molta fusta i guix) en serien les causes. Una situació similar és la que passa amb el tercer pis; en aquest cas, però, el que està afectat és el terra, derivat de les mànegues a pressió que es van emprar durant l'extinció de l'incendi.

Els veïns

Els veïns de l'edifici afectat per les flames van haver de marxar dissabte amb el que portaven posat cap a la reubicació que els va facilitar el ministeri d'Afers Socials i Família, l'hotel Font del Marge, i es desconeix quan podran tornar a ocupar els seus domicilis. Així doncs, durant el migdia d'ahir es va habilitar un petit operatiu entre la policia, el cos de bombers i alguns dels veïns afectats per tal que aquests poguessin accedir a l'immoble per poder retirar algunes de les seves pertinences de primera necessitat. En aquest sentit, fonts del cos de bombers van explicar que “membres del cos han entrat amb la persona que vivia aquí per recollir els efectes personals que ens han indicat. És evident que primer s'ha comprovat l'estat de tot i que no hi havia cap tipus de perill, si no, no s’hauria permès l'entrada a ningú a l'edifici”. Abans d'accedir-hi, els agents de la policia comprovaven que la persona era qui deia ser, i que realment vivia a l'interior del bloc calcinat.

En concret, són deu les persones que s’estan a l’allotjament provisional facilitat per les autoritats. A banda d'aquests, n'hi ha vuit més que es van traslladar a cases de familiars o amics mentre duri la situació de no poder tornar, amb normalitat, a casa seva. En la compareixença d'ahir, el ministre Eric Jover no va acotar quan els afectats podran tornar al seu domicili, i ho va emmarcar tot en el treball d'investigació que s'està fent per tal de descobrir l'origen de la deflagració.

No obstant això, el que sí que va confirmar el ministre portaveu va ser que a banda del reallotjament per a aquelles famílies que ho van necessitar, el Govern i concretament el ministeri d'Afers Socials havien brindat un servei d'acompanyament social i suport psicològic per a les famílies a causa de la situació provocada per l'incendi. Però va redundar que caldrà esperar per conèixer amb precisió les causes que ho van motivar tot.

Els sanitaris també van haver d’atendre quatre persones per intoxicació lleu per fum i una cinquena per un traumatisme però totes van rebre l’alta dissabte mateix a la tarda.

Veïns entrant a l'immoble amb els bombers

L'edifici de Carlemany afectat per l'incendi no té danys estructurals

tracking