Successos

Un mort en l'incendi de Carlemany

Cinc de les persones traslladades a l'hospital han rebut l'alta i dues estan a l'UCI en estat crític

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home ha mort en el greu incendi que ha afectat l'edifici número 55 d'habitatges de l'avinguda Carlemany i dues persones de les set que han estat traslladades a l'hospital es troben en estat crític. Són un menor de 16 anys i una dona de 42 anys que estan ingressats en la unitat de cures intensives amb pronòstic reservat i que formen part del grup de veïns que han quedat atrapats per les flames que han començat pels volts de dos quarts d'una de la tarda en un pis de la segona planta. Els altres ferits han patit intoxicacions lleus i són tres dones de 20, 48 i 54 anys i un home de 50 anys, a més d'una dona de 35 anys que ha necessitat atenció per un traumatisme lleu i tots ells han rebut l'alta després de ser atesos al servei d'urgències, segons ha informat el centre hospitalari. El ministre Joan Martínez Benazet ha explicat que les dues persones crítiques estan intubades amb ventilació mecànica a l'UCI en la compareixença per actualitzar les dades de la Covid-19.

Els bombers han rescatat amb el camió escala per la façana tres persones que no han pogut sortir de casa perquè han quedat atrapades pel fum en les plantes superior i la resta de ferits han estat evacuats per les escales interiors. El director adjunt de bombers, Jordi Farré, ha explicat que s'han trobat "un incendi generalitzat i el que ha sigut d'una brutal afectació per a les persones ha estat el fum". Ha assenyalat que el foc s'ha localitzat al pis segon segona i que la defunció de la persona "tot fa pensar" que s'hauria produït per inhalació de fum que ha recordat que és el més perillós en un incendi i per això és necessari tancar les portes i esperar que els bombers rescatin a les persones. Farré ha afirmat que "és cert que l'edifici és vell i hi ha un celobert compartit amb altres edificis que ha propagat junt amb l'escala el fum que s'ha acumulat a la part alta i ha afectat els inquilins de la quarta planta".

Les flames s'han propagat de manera molt ràpida per l'immoble i s'han viscut escenes de nerviosisme mentre arribaven els equips d'emergència. El cos d'extinció ha traslladat tres camions, un d'ells escala, i totes les dotacions del parc de Santa Coloma amb el reforç del parc de la Massana. Jordi Farré ha indicat que un bomber infermer que participava en l'extinció ha patit una lipotimia "perquè s'ha concentrat molt fum i molta temperatura i molta càrrega te`rmica que ha provocat molt desgast dels efectius".

Les persones evacuades de l'edificihan estat inicialment ateses al Centre d'Art d'Escaldes i seran traslladades a l'hotel Font del Marge i els veïns dels immobles 51 i 53 que han estat evacuats per precaució podran tornar a casa aquesta tarda.

La policia i els agents de circulació d'Escaldes han estat els primers a arribar i senyalitzar la zona mentre començaven a sortir els veïns que han pogut abandonar els pisos abans de l'arribada dels serveis d'emergència i de la propagació de les flames i el fum.

L'immoble afectat ha quedat molt danyat per les flames i tècnics de FEDA treballen a l'edifici per verificar els danys de la instal·lació elèctrica, mentre els agents de la policia científica ja han entrat a l'edifici per retirar el cos de l'home difunt i al pis cremat per esbrinar les causes del sinistre.

Els cònsols d'Escaldes s'han traslladat fins al lloc de l'incendi per interessar-se pel que ha succeït i per l'estat de les persones ferides i també el cap de Govern, Xavier Espot, ha arribat per informar-se de primera mà pels fets i parlar amb els veïns de l'edifici afectat que estan sent atesos al Centre d'Art d'Escaldes situat molt a prop de l'immoble incendiat i poc després ha arribat el ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy.

La intervenció dels bombers i de tots els serveis d'emergència ha rebut l'aplaudiment dels veïns des dels balcons quan s'han començat a retirar després de la intervenció.

Incendi a l'Avinguda Carlemany

Incendi a l'Avinguda Carlemany

Incendi a l'Avinguda Carlemany

tracking