Caldea planteja obrir a finals de maig per als socis i sense la zona d'aigua

L’1 de juliol és la data pensada perquè el termolúdic comenci a acollir turistes

Caldea planteja obrir a finals de maig per als socis i sense la zona d'aiguaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les grans incògnites és quina campanya turística permetrà fer la Covid-19 aquest estiu. Caldea, un dels principals focus d’atracció dels visitants, s’està plantejant una obertura gradual i que arrencaria amb el club de socis a final de maig, sempre que puguin entrar ja en un primer estadi d’aquesta tercera fase de reobertura econòmica dibuixada pel Govern i que ja van deixar clar que seria progressiva i sense una data d’acabament. Per tant, un plantejament que, recorden, depèn sempre de les directrius que els doni l’Executiu. “L’última paraula la té el ministeri de Salut, si podem obrir i en quines condicions”, van apuntar des del termolúdic.

En tot cas, el calendari que treballen des de la direcció de Caldea és obrir primer club de socis, gimnàs i no encara la zona d’aigües, que es deixaria per al juny i centrada en Inúu, un espai més petit i que també s’acotaria als abonats. Al juliol s’apostaria ja per una obertura al client turista. Sobre aquesta qüestió van afegir que ja no només dependrà dels criteris sanitaris sinó també de la situació de les fronteres: si els visitants dels territoris veïns ja poden moure’s amb certa llibertat i arribar fins al Principat. Caldea confia que funcioni el plantejament que s’està treballant des d’Andorra Turisme, atreure el client de proximitat i fer valer la gestió sanitària que s’ha fet de la Covid-19 al país. No obstant, al termolúdic també treballen en la revisió de les previsions de freqüentació de visitants i apunten a una caiguda del 50%. Han dibuixat escenaris més pessimistes però “confiem que la situació propiciï l’arribada dels clients de proximitat”. En tot cas, són conscients que de normalitat no es podrà parlar en els mesos imminents.

Sigui com sigui, la reobertura haurà d’anar acompanyada de nous protocols sanitaris i d’higiene per minimitzar qualsevol risc de contagi. Van recordar que les instal·lacions són molt escrupuloses amb la qüestió de la neteja i la desinfecció i que comparteixen empresa amb l’hospital. Però la Covid-19 obligarà a mesures extraordinàries en relació a aforaments o distàncies de seguretat. Així, el que s’ha començat a abordar és que caldrà limitar el nombre de persones en sales d’exercici o separar les màquines del gimnàs per garantir el distanciament social, així com col·locar pantalles per exemple a la zona de recepció. Un altre aspecte sobre el qual hauran de seguir directrius sanitàries és si cal establir diferenciacions en relació a l’edat dels usuaris i, per exemple, s’han d’implantar mesures concretes per als clients sènior, els de més edat i més vulnerables al virus. Des de la direcció van recordar, a més, que el tractament de les aigües ja es molt escrupolós. No obstant, en aquesta primera obertura permetrien únicament l’ús de les zones “seques”.

S’hauran d’imposar un seguit de normes però el termolúdic buscarà “l’equilibri” perquè en cap cas es perdi el concepte estrella de Caldea, el de l’evasió i el benestar, van assegurar.

El sotrac

Caldea va tancar portes un cop decretat el confinament i va significar la fi sobtada de la campanya d’hivern, la més potent del termolúdic. És ja evident que aquest 2020 significarà un trencament de la dinàmica positiva que arrossegava el centre els últims tres anys. L’exercici 2019 va ser el tercer consecutiu que es va cloure amb guanys. Es van assolir els 16,5 milions d’euros d’ingressos, un augment de la facturació del 5 per cent respecte a l’exercici anterior, i es van superar els 400.000 visitants.

tracking