Un 20% més de mobilitat amb la reobertura

El retorn a l'activitat de part del sector comercial s'ha desenvolupat sense incidències

Molt contents amb la reoberturaFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El retorn a l'activitat de 596 negocis amb la incorporació de 948 treballadors ha suposat un increment de la mobilitat d'un 20% respecte la xifra registrada el 6 d'abril i una reducció del 61% en comparació amb una jornada laboral normal d'abans de l'inici de l'epidèmia del coronavirus, segons les dades que ha fet públiques el ministre Eric Jover, que ha afegit que també hi ha hagut un repunt de l'increment del trànsit a la frontera del riu Runer on s'ha passat de la reducció del 89% de fa dos setmanes a la del 83% que hi ha hagut avui. El ministre ha remarcat que aquest augment del trànsit a la xarxa viària "és volgut" perquè era previsible amb l'obertura de moltes empreses i ha comentat que per fer una valoració cal esperar a veure com afecta aquesta mobilitat a l'evolució de la malaltia i ha tornat a demanar responsabilitat als ciutadans "perquè no tornem a l'activitat en les mateixes condicions d'abans".

Jover ha indicat que l'executiu no té constància que hi hagi hagut males praxis durant la jornada i que la policia mantindrà els controls per verificar que els establiments que estan oberts són els que poden reprendre l'activitat i que es respecten les normes de protecció i ha afirmat que el Govern també estarà "amatent" respecte les alces de preus que es puguin produir de manera injustificada.

Contents amb l'obertura

Alguns establiments han tornat a posar avui el cartell d'"obert" després de37dies de tancament. La primera jornada en funcionament de la represa de l'activitat en certs sectors ha fet que les cues ja no només es concentrin en els establiments d'alimentació sinó també en negocis com merceries i papereries, entre d'altres. "He vingut a buscar cartutxos de tinta i tòners per a la impressora perquè ja no en tenia" explica un client que fa cua fora de la botigaOfijet. Les mesures de seguretat i la neteja han estat la principal preocupació de tots els establiments que s'han passat les hores prèvies a l'obertura deixant a punt el local. "Hem posat tires per marcar la distància de seguretat, portem mascaretes i tenim gel desinfectant per a les mans per a treballadors i clients, hem tret tota la pols que hi havia en el gènere, que era molta per feia molts dies que no podíem obrir, hem fet una neteja intensiva amb lleixiu i ara controlem l'aforament amb màxim 3 o 4 persones dins la botiga mentre la resta han de fer cua al carrer" explicaMariGrande, d'Ofijet. Per a tots els comerciants tornar a obrir ha estat un motiu d'alegria. "Estem molt contents. Jo personalment sóc una persona molt nerviosa i necessitava tornar a treballar" comenta una de les treballadores de la botiga de roba per a la llar i llenceria, L'indret.

La reobertura també ha deixat a alguns sectors amb dubtes sobre si poden reprendre l'activitat o no, com és el cas de la floristeriaAnnabel, que de moment ofereix servei a domicili i que té previst tornar a posar-se en marxa a partir de demà. "Ahir vaig trucar al telèfon d'atenció i em van dir que no podia obrir, a la tarda em van dir que si, i aquest matí m'han tornat a dir que no. Jo he llegit alBOPAque plantes, flors i llavors sí que podem, però no ho sé al 100%" comenta la propietària. Aquest sector és un dels que més clients espera tenir en elspròxims dies, ja que dijous és Sant Jordi i esperen que la reobertura els afavoreixi amb la venda de roses.

Molt contents amb la reobertura

Els establiments reobren després d'un mes i mig tancats

tracking