Pandèmia mundial

Mones solidàries

La pastisseria Estopiñán, amb la col·laboració del dissenyador Pere Moles, ha creat nou mones de Pasqua per recaptar diners per al fons de solidaritat del Govern. Es venen per 75 i 150 euros i les reparteixen a domicili de forma gratuïta.

Mones solidàries

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou dissenys únics i exclusius. El pastisser Alexis Estopiñán ha creat nou models especials de mones de Pasqua a propòsit de la situació d’emergència sanitària que està vivint el món i, en especial, el Principat. Estan a la venda a través de les xarxes socials i els diners que es recaptin aniran destinats al fons de solidaritat que ha creat el Govern per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. D’ençà que el Govern va decretar el tancament dels comerços, la pastisseria Estopiñán també va decidir cessar la seva activitat, en un primer moment. “Però quan vam veure que l’afectació pel coronavirus no era tan greu i que l’executiu ho tenia tot controlat, entre tot l’equip vam decidir tornar a obrir les portes. Tot i això, la primera setmana vam fer la caixa més baixa dels darrers 50 anys”, va indicar el pastisser.

En veure la situació que estaven vivint i les dates assenyalades que s’aproximaven, Estopiñán va considerar començar a treballar a través de les xarxes socials amb l’ajuda de Wowcomunicació, i d’aquí va sorgir la iniciativa. “Com que els professionals d’Andorra som genials, vaig contactar amb el Pere Moles, amb qui ja he treballat en altres ocasions, i com que som amics vam idear un disseny nou i únic per a les tradicionals mones de Pasqua”, va manifestar el pastisser. Va ser en aquell moment en el qual van veure que “a través dels dibuixos que havia fet per motivar i animar la gent a quedar-se a casa, nosaltres podíem crear alguna cosa bonica i atractiva, que animés la clientela a comprar mones”. “Jo aporto els materials i la tècnica, ell els seus dissenys creatius i el client els diners”, va afirmar.

D’aquesta manera, el pastisser reitera que els diners que es recaptin de la venda dels dolços més tradicionals de la Pasqua es destinaran al Govern. “No ho hem fet per cap motiu lucratiu ni per fer propaganda de la pastisseria, sinó per col·laborar i ajudar d’alguna manera donada la situació que estem vivint”, explicava Estopiñán.

I d’aquesta doble voluntat, la de col·laborar amb la crisi provocada per la Covid-19, i de la tradició ancestral de la fabricació de dolços per Setmana Santa perquè els padrins els puguin regalar als seus fillols, van néixer aquestes nou peces úniques, que es poden adquirir en preus que oscil·len entre els 75 i els 150 euros, en funció de la mida que el client la decideixi adquirir. Sobre l’elaboració, completament artesanal d’aquests pastissos i les seves corresponents figures de xocolata, tant originals com estacionals, el pastisser va remarcar que l’especialitat i dedicació de cada una de les nou mones “és com si fossin quadres, totes d’un format diferent, cada dibuix i cada disseny és especial”.

En el cas que la pastisseria aconseguís vendre les nou mones úniques, amb els dissenys de Pere Moles, s’aportaria al fons solidari del Govern un total de 825 euros. Estaran a la venda fins al mateix dilluns, el dia que es menja la mona. Tot i la bona intenció de la pastisseria Estopiñan i de Moles, al tancament de l’edició d’aquest rotatiu encara no havia venut cap mona benèfica.

Mones solidàries

tracking