Pandèmia mundial

Una hora al dia per passejar i fer exercici

El ministre de Salut assegura que l'activitat a l'aire lliure s'autoritzarà "els propers dies" i serà per a tots els col·lectius

El comú d'Escaldes-Engordany ha precintat tots els parcs infantils de la parròquia

Parc Infantil d'Escaldes tancatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Martínez Benazet ha afirmat que la possibilitat de sortir al carrer per "estirar les cames" arribarà en "els propers dies" perquè s'està acabant de dissenyar el protocol per establir com es permetrà fer aquestes sortides que serà "una hora al dia probablement". El titular de Salut ha assenyalat que seran per a tots els col·lectius i que es marcaran diferents franges horàries i ha ressaltat la importància de seguir les recomanacions que es fixin perquè "ens preocupa molt per si es descontrola la situació" i que hi hagi un rebrot de contagis de coronavirus "que seria un retrocés". Alhora, ha manifestat que "estem en una fase de control de l'epidèmia i iniciem el descens" però ha emfatitzat que "no ens podem relaxar, pot donar un fals optimisme perquè el virus està aquí i si obrim tot en dues setmanes tindrem un col·lapse sanitari". El ministre ha argumentat que la reobertura es planteja per la millora de la corba però que les decisions "han de ser molt meditades, basades en el que diuen els tècnics i no per l'eufòria".

Martínez Benazet no ha volgut valorar les decisions d'obertura d'altres països, com el retorn a l'activitat laboral previst a Espanya dilluns, perquè ha comentat que cada país valora l'equilibri entre l'evolució de l'epidèmia i l'afectació econòmica i ha assegurat que no es permetrà fer viatges fora del Principat per anar a comprar. I ha reiterat que el Govern treballa per reobrir algunes activitats comercials però mirant molt bé l'evolució de la corba, també el que fan altres països però analitzant la situació específica del país perquè ha incidit que "cada decisió comporta uns beneficis i té uns riscos i tots tenim criteris de prudència".

El ministre ha demanat que avui tot i que sigui cap de setmana i un dia assolellat s'ha de continuar amb l'esforç de quedar-se a casa i esperar a gaudir de les sortides ordenades per fer un passeig i exercici "que tenen un criteri sanitari perquè l'exposició solar i l'activitat reforcen el sistema immunològic".

Les proves d'anticossos seran una altra eina de Salut per determinar si es poden aixecar restriccions i el ministre ha declarat que s'apel·la a la solidaritat i la responsabilitat de la població per sotmetre's al test com ha succeït per mantenir el confinament. I ha recordat que saber si s'ha passat o no la malaltia és d'interès epidemiológic per al ministeri i per a cada persona perquè si ja ha tingut coronavirus sabrà que no té risc de contagiar-se si ha d'atendre infectats o fer certes activitats i en el cas de persones fràgils de salut que no hagin tingut el SARS-CoV-2 podran saber que no han d'exposar-se a cap font de contagi.

tracking