Pandèmia mundial

Multades 20 persones que feien una festa en un garatge

La policia ha imposat sancions de 300 euros a cada participant en la trobada per atemptar contra la seguretat pública

Multades 20 persones que feien una festa en un garatgeTwitter policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre Eric Jover ha informat que la policia ha fet dues intervencions perquè hi havia grups de persones que estaven vulnerant les recomanacions de distanciament social que es propugnen des del Govern i que una d'elles ha acabat amb sancions. Es tracta d'una festa que s'ha detectat que s'estava celebrant en un garatge amb la participació de 20 persones que han estat multades amb 300 euros cadascuna per atemptar contra la Llei de seguretat pública. L'altra actuació ha estat per l'agrupament a parròquies altes d'autocaravanes. Els agents del cos de seguretat han comprovat que hi havia persones que no resideixen al Principat i que han estat foragitades, segons ha explicat el ministre Portaveu, persones del país als que s'ha enviat cap a casa i també algun temporer que ha al·legat que s'havia quedat sense allotjament. En aquest cas se'ls ha facilitat un lloc de residència, ja que Jover ha recordat que les empreses que han contractat treballadors de temporada i els comuns s'han coordinat per allotjar els temporers en situació precària que no poden tornar als seus països. I ha comentat que aquest agrupament d'autocaravanes "és puntual i anecdòtic" perquè no és te´ constància que hi hagi gent vivint en aquest tipus de vehicles.

El ministre ha indicat que la mobilitat interna s'ha reduït avui un 81% respecte un cap de setmana normal i ha baixat un 93% en la frontera del riu Runer i un 99% en la del Pas de la Casa i que la policia ha tingut encara més presència de patrulles pel territori, el cap de setmana passat ja n'eren deu, i ha efectuat controls i vigilàncies en alguns casos amb drons per evitar les sortides a la muntanya i les activitats que vulneren el confinament.

Retribució per cuidar els fills

El portaveu de l'executiu ha anunciat que avui s'ha aprovat el reglament que fixa la retribució per als pares que treballen en activitats essencials que estan obertes i s'han hagut de quedar a casa perquè tenen fills menors de 14 anys i no tenen cap parent que se'n pugui fer càrrec. El Govern assumirà el 100% del salari fix d'aquests progenitors amb efecte retroactiu des de l'inici de l'emergència sanitària i el text sortirà publicat demà amb els detalls per fer les sol·licituds. Les peticions s'han de fer a la web tràmits.ad per evitar desplaçaments a l'edifici administratiu i s'ha de demanar cita prèvia per completar el procés telemàticament amb ajuda per WhatsApp o per concretar el tràmit presencial per a les persones que no puguin utilitzar l'altra via. Jover ha assenyalat que els sol·licitants han de fer una declaració d'autoresponsabilitat explicant les circumstàncies per les quals no han pogut treballar i justificant que no tenen germans que assumissin la cura dels menors, ja que s'ha exclós els avis perquè no està recomanat el contacte que estiguin amb els infants per la pandèmia, i les empreses han d'aportar un certificat amb el sou fix de l'afectat.

Eric Jover ha actualitzat les dades de les sol·licituds d'ajuts d'empreses i autònoms que ascendeixen a 1.376 per un import de 379 milions. Els equips que analitzen les peticions han fet 466 resolucions, de les quals 59 n'han estat rebutjades. Les 407 peticions estimades totalment o en part han rebut 40,7 milions d'euros i 37,7 milions corresponen a ajuts per sufragar despeses de funcionament i un milió s'atorga per a refinançament de prèstecs i hipoteques, tot i que les demandes en cada cas eren per 81,3 milions i 15 milions respectivament.

Pagament de les despeses dels cubans

El ministre Portaveu ha explicat en la compareixença d'aquest vespre que el Govern ha rebut una nova aportació solidària de la família Sirkia que ha comunicat que assumirà el cost de les despeses de la contractació dels 39 professionals sanitaris cubans i abonarà l'import corresponent quan estigui quantificat.

tracking