Primera defunció de Salita

El padrí tenia 99 anys i és una de les dues víctimes d'avui quan els contagis arriben a 622 persones

Primera defunció de SalitaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra suma dues noves víctimes de la Covid-19 amb la primera defunció d'un padrí de 99 anys que era resident de Salita que ha mort en les últimes hores i la d'un altre de 87 que era usuari del centre de dia d'El Cedre i que havia estat traslladat a l'hospital, segons ha anunciat el ministre de Salut. Els òbits provocats per l'epidèmia arriben a 28 en una jornada on el nombre de contagis són 622 persones i amb 94 pacients recuperats de la infecció. Joan Martínez Benazet ha destacat que avui és el primer dia que hi ha una baixada de la xifra de casos actius, 500, per l'augment d'afectats que han donat per segona vegada negatiu al virus. Aquesta baixada redueix a 76 els professionals sanitaris malalts i a 15 la quantitat de membres dels cossos especials amb la patologia.

L'UCI continua amb 16 persones, dels quals hi ha 13 pacients amb ventilació mecànica i en les properes hores hi haurà un nou ingrés perquè el ministre ha explicat que des de la Seu d'Urgell s'ha demanat si es podia acollir una persona de 78 anys que necessita un respiradors i que als centres catalans no tenen capacitat per atendre'l. Martínez Benazet ha ressaltat "que l'ocupació a l'UCI està molt per sota de la capacitat de ventilació pel nombre de respiradors i de professionals que hi ha" i la cooperació sanitària que existeix amb les autoritats veïnes, que per exemple dijous van assumir la dona atropellada a Escaldes. I no ha descartat que es pugui cedir un respirador a l'hospital alturgellenc però ha afirmat que per ara la petició és per atendre un pacient i podrien ser més, des de Catalunya o des de l'Arieja, perquè la pressió interna a cures intensives ha baixat "i mentre tinguem capacitat ho farem". I ha detallat que dues extubades seran traslladades avui a planta, una malalt que no havia arribat a requerir ventilació mecànica va passar ahir a una habitació i un altre sortirà aviat també. Tanmateix, un infectat amb SARS-CoV-2 va passar ahir de planta a l'UCI i va haver de ser intubat i el centre hospitalari acumula ja 64 altes d'afectats per la pandèmia. Vuit d'aquests resten covalescents a l'espera de negativitzar el virus a la zona d'assistència habilitada a El Cedre on es comptabilitzen 48 positius, 18 de la residència escaldenca de Salita.

Martínez Benazet ha assenyalat que avui s'ha rebut el resultat de 112 PCR de les quals 29 han estat positives i ahir van arribar els resultats de 113 proves i es manté l'activitat sense aturada sanitària ni a Govern perquè siguin dies festius. El ministre ha anunciat que ell mateix ha rebut el resultat de la primer test negatiu a la Covid-19 i ha acabat recalcant que el fet que "estem en una fase optimista no ens pot fer baixar la guàrdia".

tracking