Venudes la meitat de les mascaretes

A Encamp es van acabar les existències i a la capital cada centre en va vendre “unes 500”

Venudes la meitat de les mascaretes en un sol diaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu de farmacèutics va viure ahir un dels dies més intensos de l’any després que la població és mobilitzés en massa per aconseguir les mascaretes sanitàries que s’hauran de portar un cop es comenci a aixecar el confinament. Lluny de respectar les recomanacions que va fer el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d’evitar l’acumulació de persones a les portes de les farmàcies per comprar-les, la imatge que es va repetir ahir arreu és la de cues de gent esperant davant les oficines per abastir-se per a tota la família. Tot plegat, amb l’objectiu de no quedar-se’n sense, i és que tot i que el Govern va assegurar de totes les maneres possibles que hi ha existències suficients per a tota la població, la majoria dels centres farmacèutics del país en van multiplicar la venda exponencialment. “El que hem treballat avui és una barbaritat”, va explicar al Diari la titular de la farmàcia Pasteur, que va xifrar “en unes 500” les mascaretes que va donar.

En la mateixa línia, la farmàcia Central també va alertar “de cues de gent al carrer esperant entrar per comprar les mascaretes”, i tot i no haver venut les mil amb les quals es va proveir dilluns, “hem donat sortida a unes 400, i si això segueix així no sé si anirem curts d’estoc en el futur”.

El descontrol, però, no només es va viure a la capital, sinó que a les parròquies altes encara es va fer més notori per la manca de centres farmacèutics. “Només treballem una persona per torn i no hem parat en tot el dia de treballar”, va explicar la titular de la farmàcia Genciana de la Massana. La situació a Encamp encara va ser més crítica, i és que no només va haver d’abastir els residents de la parròquia, sinó que també va atendre la població canillenca, que des de la setmana passada no té cap centre farmacèutic obert. “Les hem esgotades totes, a les dues del migdia havíem venut les mil que ens va donar el Govern”, van explicar des de la Farmàcia Torrent, i “ja hem fet una nova comanda” per tornar-ne a tenir de disponibles.

Les imatges de persones fent cua per comprar les seves mascaretes encara va provocar un efecte crida més important durant la tarda. Tal com va explicar el Grup Galeno, “hi ha hagut gent que ens trucava per reservar-ne, fins i tot persones que ens en demanaven algunes més per si de cas”. “Hi ha certa por de que s’acabin”, va concloure un dels titulars del grup farmacèutic.

Pel que fa al funcionament del registre de compradors que han de portar les farmàcies en col·laboració amb l’executiu, alguns titulars van apuntar que “es tracta d’un Excel amb els noms i els respectius números de la CASS” que “no tenen cap tipus de connexió online amb els altres centres”. En aquest sentit, el ministre Martínez Benazet va explicar que el mateix només té l’objectiu d’evitar l’acaparament i que davant la picaresca que un ciutadà anés a diverses farmàcies a comprar-ne i evitar així el límit de dues mascaretes per persona, el titular de Salut va advertir que els establiments es comuniquen entre ells. Martínez Benazet va aprofitar per aclarir com afecta el repartiment a les persones que s’hagin vist obligades a quedar-se al país i no tenen carnet de la CASS. “Si hi ha alguna persona que no està assegurada se li vendran les dues mascaretes com a qualsevol altra”, va concloure.

Venudes la meitat de les mascaretes en un sol dia

tracking