Pandèmia mundial

Esport en confinament

La pandèmia del coronavirus ha provocat que la població hagi adaptat algunes rutines, com l’activitat física que actualment ha de fer des de casa.

Esport en confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat esportiva i el moviment són aspectes fonamentals per mantenir el cos en forma i saludable. Les circumstàncies en les quals ens trobem no permeten poder mantenir aquest exercici com es feia habitualment i això pot provocar la pèrdua d’hàbits. Per revertir aquesta probabilitat, diversos gimnasos i entrenadors estan realitzant classes de forma virtual perquè la població es mogui durant el confinament. “El fet d’haver d’estar a casa ha de despertar en nosaltres les ganes i la consciència que ens hem de moure i hem de fer més esforç per activar-nos”, indica Patry Jordan, qui ofereix vídeos en directe a través d’Instragram i el canal de YouTube gymvirtual. I explica que porta rutines d’esport a les llars de les persones perquè sense haver de sortir de casa puguin fer exercici. “Són rutines d’exercici que treballen tot el cos, amb exercicis de força, mobilitat i també exercicis cardiovasculars variats i amb rutines de ball”, exposa Jordan.

Des d’AnyósPark, Eva Rodríguez manifesta que és molt important no perdre la mobilitat durant l’estada a casa, “realitzar exercicis d’estiraments, moviments de cintura, cames, espatlles, estirar per donar oxigen als músculs”. En aquest sentit, apunta que “també hem d’anar variant l’activitat esportiva, no és recomanable centrar-nos només en el càrdio i deixar la resta de banda, ha de ser equilibrat”. Tanmateix, exposa que durant els primers dies de confinament “el sofà pot semblar un gran aliat, però arriba un moment en el qual el cos et demana moviment i no vols ni pots estar assegut més estona”.

Per la seva banda, Meritxell Crespo, monitora del centre esportiu dels Serradells de la capital, exposa que en la situació que s’està vivint “molta gent que no són professionals estan realitzant vídeos sense indicar correctament com s’han de realitzar i això pot ser molt contraproduent i causar problemes”. I afegeix que una altra problemàtica és l’espai que té la gent a casa, ja que hi ha exercicis que no es poden fer. Tanmateix, Crespo argumenta que el més recomanable és “realitzar exercicis bàsics i repartir-los al llarg del dia per equilibrar l’esforç i no desgastar-nos”. La monitora també manifesta que un altre dels punts primordials és mantenir una bona alimentació. “El fet de no moure’ns de casa durant tot el dia provoca que el nostre cos deixi de consumir calories, per aquest motiu s’ha d’intentar mantenir una dieta més curosa que la teníem abans i sobretot hidratar-se”, afirma.

Esport en confinament

tracking