pandèmia mundial

Els encarregats de desinfectar la Covid-19

Les mesures higièniques són un dels pals de paller de la lluita contra el coronavirus. És per això que les empreses especialitzades en aquest sector estan esmerçant esforços per arribar a tot arreu i han augmentat el volum de feina en prop d’un 500 per cent.

Desinfectant la Covid-19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

a lluita contra el coronavirus també té un vessant molt important en la desinfecció dels espais. I molt particularment, el dels negocis que venen productes de primera necessitat o aquells que tenen una gran afluència. En aquest sentit, les empreses del país que es dediquen a aquest sector han vist com les demandes augmentaven en prop d’un 500%. Així ho va confirmar Cristian Cerqueda, director de l’empresa Prevencontrol.

“Estem formant personal de la nostra empresa per tal de poder arribar a tot arreu i fer totes les desinfeccions que ens demanen”, va explicar Cerqueda, que a més a més va confirmar que tots els treballadors que estaven fent les tasques de neteja i desinfecció eren “personal qualificat i tècnics especialitzats en aquestes tasques”.

Així doncs, és més que evident que el personal tècnic encarregat de fer aquestes desinfeccions ha esdevingut un servei essencial més, i encara ha anat més enllà, sent imprescindible perquè la resta pugui actuar amb normalitat. Així doncs, va confirmar Cerqueda, “actuem en els que s’anomenen negocis essencials. Fem neteges en gasolineres, supermercats i també en tot el sector del transport. Aquests són els que estem prioritzant, perquè són essencials per al bon funcionament del país en aquesta situació”. Però no només aquí, sinó que algunes cases particulars els han contactat per tal de fer alguna acció, “però de moment és un sector minoritari. Estem plenament centrats en les desinfeccions dels negocis essencials”.

Sobre la manera de procedir, Cerqueda va ser molt clar i va dir que “no es pot fer de qualsevol manera. Nosaltres hem fet unes recomanacions als nostres clients per tal que tinguin clar com actuar, i a partir d’aquí, des de la nostra empresa tenim els mecanismes i els protocols necessaris, així com el material, per portar a terme les desinfeccions sense que hi hagi cap risc ni per a qui l’efectua, ni tampoc per a les persones que hi passen”.

Pel que fa a l’equipament, els tècnics especialitzats en desinfecció van equipats amb un material que sembla tret de pel·lícules. Duen una granota d’una sola peça que els cobreix tot el cos, només quedant les mans i la cara a la vista. Al rostre llueixen una mascareta de màxima cobertura, així com una pantalla en forma d’ulleres per tal d’evitar que els ulls, una de les parts per on pot entrar el virus, quedin perfectament protegits. Per a les mans tenen uns guants perfectament homologats que els permeten manipular els estris amb què procedeixen a fer les desinfeccions.

Les eines que fan servir es diferencien, bàsicament, entre dos grans equips: els aparells de microdifusió i els que funcionen amb polvorització. Tant els uns com els altres, a través de gotes molt fines, aconsegueixen impregnar la totalitat de les superfícies que es pretenen desinfectar. Pel que fa al producte, és un virucida perfectament homologat. “Cal pensar que s’ha de fer bé i amb els productes adequats. Nosaltres ja entenem que les persones estan molt neguitoses, però encara que es puguin fer les neteges pertinents cal seguir les recomanacions que fan des del Govern en matèria d’higiene; tot són mesures complementàries i no excloents”, va dir el director de Prevencontrol.

Així doncs, aquestes persones que passen a fer aquestes batudes de desinfecció, quan ja no queda ningú als establiments, o abans que comenci el repartiment de les mercaderies, acaben sent essencials a l’hora de lligar les baules de la cadena dels negocis de primera necessitat. Un entre tants d’aquests herois anònims que el coronavirus ha acabat situant com a imprescindibles en la nostra societat.

Desinfectant la Covid-19

tracking