Transaccions

Les matriculacions de vehicles cauen a la meitat respecte al mes de març de l'any passat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de vehicles durant el mes de març han caigut un 47,5% respecte al mateix mes del 2019. Així ho va informar ahir en una nota el departament d’Estadística del Govern, que també va manifestar que els registres s’han vist afectats pel tancament decretat per les mesures d’emergència excepcionals per la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, durant el mes de març només es van matricular 190 vehicles fins al dia 17.

Així, al març totes les categories van presentar reduccions. El registre de turismes va disminuir en un 52%, el de camions i camionetes un 43,5%, les matriculacions de motocicletes i ciclomotors, el 30,5%, i altres, un 33,3%. Quant al registre d’automòbils durant el primer trimestre del 2020, aquest ha patit una reducció d’un 21,3% respecte al mateix període de l’any passat. Entrant al detall en els diferents grups, les matriculacions de turismes s’han reduït un 26,1%, les de camions i camionetes un 8,8% i les d’altres un 26,5%. D’altra banda, l’única categoria que ha incrementat els registres han estat les motocicletes i ciclomotors, amb un 0,8%.

Pel que fa als registres d’automòbils per tipus d’energia en els darrers dotze mesos, s’han reduït les matriculacions de gasolina, amb un 54,6%, i els de gasoil, amb una disminució del 44,3%. En la resta de grups, s’han matriculat sis automòbils sense carburant, un elèctric 100%, nou d’híbrids de gasolina no endollable i cap vehicle de gasolina endollable. D’híbrids de gasoil no endollable i endollable se n’han matriculat 1 i 0, respectivament.

tracking