Pandèmia mundial

Càritas alerta d'un augment en la xifra de persones necessitades

Càritas alerta d'un augment en la xifra de persones necessitadesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi econòmica que s’ha desencadenat per l’alerta sanitària que viu el país des de fa poc menys d’un mes arran de la propagació mundial del coronavirus està afectant greument les famílies més necessitades, que han vist com s’han quedat sense feina pel tancament sobtat de tots els establiments comercials considerats no essencials. Segons es va explicar des de Càritas al Diari, el nombre d’usuaris que requereixen els seus serveis ha augmentat en les últimes setmanes. “És cert que hem tingut més demandes, no només del banc d’aliments, sinó de tots els nostres serveis, com per exemple el rober”, va alertar una de les úniques dues treballadores del departament d’administració que mantenen l’organització activa, que ha tancat tots els establiments i punts de recollida físics per tal de “protegir els usuaris, treballadors i col·laboradors, i reduir el risc de contagi”.

En aquest sentit, tot i reduir al mínim l’activitat solidària de la institució, la direcció va assegurar que totes les persones que tenen necessitats i que demanen ajuda “estan sent ateses amb més o menys normalitat”. Per fer-ho, Càritas va modificar el seu protocol d’actuació adaptant cada servei per evitar el contacte directe entre persones. “El primer que fem és prioritzar l’atenció telefònica. Les famílies ens expliquen les seves necessitats i actuem en conseqüència”, van avançar des de l’administració, que va detallar que “per a la gent que té necessitats a l’hora del menjar, substituïm el banc d’aliments, que està tancat, per un val al supermercat”.

L’únic departament que està tancat i que no dona el servei habitual és el rober, que només atén casos d’emergència, com “quan des de l’hospital ens demanen ajuda o quan es tracta d’una persona que realment ho necessita i no pot esperar”.

Tot plegat, amb l’objectiu d’ajudar el col·lectiu més desafavorit, on també hi ha els temporers, que s’han hagut de quedar al país pel tancament de fronteres.

tracking