Govern rep 509 sol·licituds d'autònoms per suspendre la cotització

El ministre portaveu, Eric Jover, ha destacat que s'han resolt 153 demandes de crèdits tous per valor de 6,4 milions d'euros

Govern rep 509 sol·licituds d'autònoms per suspendre la cotitzacióTwitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha rebut 509 sol·licituds d'autònoms que han demanat la suspensió de la cotització a laCASSdurant la crisi sanitària, segons ha fet saber aquest vespre elministreportaveu, Eric Jover. Els formularis que l'executiu ha engegat per rebre les demandes dels professionals per compte propi també han registrat 192 inscripcions per acollir-se a la reducció de la cotització i 344 empreses han fet la sol·licitudper a queel Govern financi la part patronal del treballador assalariat, que correspon a un 15,5%. Pel que fa al programa decrèditstous, una altra de les mesures econòmiques que l'executiu ha posat a l'abast de les empreses i autònoms que es vegin afectats per la situació de l'emergència sanitària, Jover ha destacat que s'han rebut 1.286 sol·licituds i que s'han resolt 153 per un import de 6.393.000 euros i ha detallat que 130 de les demandes han estat aprovades mentre que 23 d'elles han estat denegades. Per a les sol·licituds que s'han resolt favorablement s'han repartit un total de 6,2 milions d'euros per a despeses de funcionament, xifra que representa un 35% del total demanat pels professionals, i 193.000 euros per al refinançament de préstecs, un 11%. Així mateix, Eric Jover ha agraït que el fons de solidaritat ja compti amb 1.400.000 euros per les donacions de les entitats i la ciutadania i que el número 828 tingui 21.700 missatges de text, xifra que representa més de 43.000 euros.

El Govern no declararà l'estat d'alarma

Elministreportaveu també ha explicat durant la roda de premsa que l'executiu, vistes les dades de mobilitat que s'han produït aquest cap de setmana, no declararà l'estat d'alarma. Jover ha detallat que s'ha registrat una reducció dels desplaçaments interns del 84%, del 97% per la fronterahispanoandorranai del 99% per l'RN-22.Tot i així, el ministre ha declarat que el Govern "no aprovarà un relaxament" i ha demanat que la població "continuï amb aquest civisme", ja que el registre de desplaçaments que hi ha al paíséssimilar al d'altres estats veïns que tenen l'estat d'alarma activat.

tracking