L'OMS creu que amb més d'un milió de casos no es pot aixecar restriccions

L’entitat registra 50.000 defuncions i destaca els efectes econòmics que tindrà la pandèmia

L'OMS creu que amb més d'un milió de casos no es pot aixecar restriccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus, que va aparèixer a la Xina al desembre i que només fa tres mesos que circula, ha provocat que hi hagi més d’un milió de persones afectades i més de 50.000 morts, segons les últimes dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquest fet evidencia que els països no es poden precipitar a l’hora d’aixecar les restriccions imposades per controlar la transmissió del virus. Des de fa dies, les xifres diàries de casos nous oscil·len entre els 50.000 i els 80.000.

En aquest context, després de comunicar aquest nou rècord d’afectats, l’OMS va optar per emfatitzar que aquesta pandèmia no només és una tragèdia per a la salut pública sinó també per l’economia mundial i centenars de milions de famílies del món que han perdut els seus ingressos o que veuen perillar els seus llocs de feina. Així doncs, el director general de l’entitat, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va confessar que “les restriccions que s’han imposat en molts països han afectat els ingressos de moltes persones i les seves famílies, estem en una difícil batalla per protegir les vides i els mitjans de subsistència de la gent”. Amb tot, però, va advertir que “si els països decidissin aixecar les restriccions massa ràpid, el virus ressorgiria i l’impacte econòmic podria ser encara pitjor i més prolongat”. És per això que va demanar als governs que posin en marxa plans perquè la gent tingui accés a aliments i productes de primera necessitat alhora que els va recordar que l’única manera de retornar a una vida normal és frenar la transmissió del virus. Així mateix, van demanar que posin a disposició de la ciutadania serveis contra la violència masclista perquè el confinament i la pèrdua d’una font d’ingressos augmenten l’estrès a les llars i també aïllen encara més la víctima perquè té

menys contacte amb familiars i amics que la puguin protegir o aconsellar.

Les dades

Pel que fa a les dades que deixa el coronavirus, a hores d’ara els Estats Units són el país amb més casos registrats (més de 250.000 i més de 6.000 morts). Pel que fa als països veïns, Espanya va registrar 932 defuncions en 24 hores, fet que implica un total de 10.940, i actualment té 117.710 casos diagnosticats. Per contra, hi ha 30.513 persones recuperades. A França, en van morir 588 en 24 hores, que van elevar el total de víctimes mortals a 6.507. Pel que fa al total de contagiats, n’hi ha prop de 60.000.

tracking