L'hospital recupera respiradors que no utilitzava i amplia la capacitat a vint-i-set

La mort de dos usuaris d’El Cedre eleva a disset el nombre de defuncions per la Covid-19

L'hospital recupera respiradors que no utilitzava i amplia la capacitat a vint-i-set

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital ha ampliat la capacitat d’atendre les persones amb ventilació mecància a la unitat de cures intensives (UCI), ja que s’han recuperat aparells que ja no s’utilitzaven però que funcionen perfectament. Així és com ho va explicar ahir el ministe de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa. D’aquesta manera, el ministre va informar que el centre ha passat a comptar amb un total de 27 respiradors mecànics en una jornada en què ja consten 17 defuncions –ahir van morir dos usuaris més d’El Cedre– i un total de 51 hospitalitzacions amb17 persones a l’àrea de cures intensives, 15 de les quals amb respiració mecànica, i 439 casos confirmats, amb 407 actius.

El responsable de Salut va informar que els aparells respiratoris s’han recuperat dels quiròfans i d’altres que ja no estaven en funcionament. Va explicar que aquests es poden fer servir tant a pacients afectats per la Covid-19, com per qualsevol altra patologia. A més, va afegir la possiblitat que tres persones deixessin d’estar intubades en les pròximes hores, una d’elles l’auxiliar de 24 anys d’El Cedre. Per tant, va assegurar que no hi havia un col·lapse en aquesta unitat, si bé és cert que els professionals sanitaris, en general, han de fer “més esforços doblant hores, donant sempre molt bona resposta”. Per aquest motiu, el ministre va assegurar que amb l’augment d’aquests aparells, ara mateix urgeix tenir els professionals de Cuba incorporats a la plantilla, alguns segurament la setmana vinent, tot i que abans caldrà tornar a fer-los la prova PCR, ja que hi ha un sanitari cubà positiu al coronavirus.

En la compareixença, Martínez Benazet va detallar que el pla de contingència es concreta en 12 llits de ventilació a l'UCI que en aquests moments estan ocupats, els disposats a l'àrea d'exploració complementària on ja hi ha ingressats i l'àrea de reanimació del bloc quirúrgic perquè “les operacions han disminuït molt i s'hi destinen dos quiròfans a intervencions i altres dos a reanimació d'aquests pacients”.

Pel que fa a l’actualització de dades, ahir van traspassar dos residents més d’El Cedre, cosa que eleva el nombre de víctimes mortals a 17, onze de les quals eren usuaris del centre sociosanitari. També un altre resident ahir al vespre va haver de ser traslladat al centre hospitalari, ja que presentava un quadre clínic greu. Per contra, la xifra de curats també va en augment i arriba als setze.

Quant a la corba de contagis, sobre la qual el ministre segueix assegurant que és aritmètica, ja que “no hi ha un increment que dobli xifres o que permeti el col·lapse sanitari”, aquests van passar a 439, onze casos més respecte al dia anterior. Una dada que va recordar que té a veure amb la possibilitat de rebre els resultats en la immediatesa possible, ja que els laboratoris “estan saturats”. Pel que fa al total de contagiats, de professionals sanitaris infectats la xifra arriba a les 96 persones i la dels cossos especials es manté en 19.

tracking