Pandèmia mundial

Un metge cubà dona positiu

El ministre de Salut ha explicat que s'està fent l'estudi epidemiológic a la resta de sanitaris i un protocol per com serà la incorporació a l'hospital

Els 39 sanitaris cubans inicien la formacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un metge cubà està contagiat per la infecció de coronavirus i resta aïllat a l'hotel d'Escaldes on està allotjat el grup de sanitaris, segons ha assenyalat Joan Martínez Benazet. El ministre ha remarcat que el pacient no ha desenvolupat signes de la malaltia i està en una fase inicial en la qual la capacitat de contagi és inferior. I ha anunciat que s'està fent un estudi epidemiològic a la resta del grup integrat per 38 persones per determinar el grau de contacte que hi han tingut, alhora que ha ressaltat que tots ells han portat protecció des de que van iniciar el viatge a l'illa caribenya i que tots han donat negatiu a la PCR de la Covid-19 que se'ls va fer ahir. En el cas del metge positiu s'ha repetit l'analítica "per evitar un fals negatiu", tot i que ha especificat que es dificil que se'n doni i ha assenyalat que ja se l'està administrant el tractament i atenent com a qualsevol malalt "i esperem que es recuperi molt de pressa".

El titular de Salut ha explicat que s'està dissenyant un protocol per establir com s'han d'incorporar a treballar aquests sanitaris a l'hospital per reforçar les àrees amb més necessitats de personal que són l'UCI i serveis on s'atenen els pacients que han desenvolupat la patologia. El protocol s'està validant amb assessorament extern, ha puntualitzat Martínez Benazet que ha ressaltat que el metge sempre ha portat protecció i s'han seguit mesures molt curoses també quan va estar ahir a l'hospital amb distanciament " i no es pot interpretar que s'hagi d'aïllar ningú del SAAS com a contacte" i ha comentat que potser alguns dels companys s'han de quedar confinats i d'altres començar a treballar amb malalts afectats per coronavirus.

La delegació de 12 metges i 27 infermers especialitats en medicina interna i en cures intensives va arribar la matinada de diumenge per incorporar-se a treballar a l'hospital i ahir van fer els tràmits d'Immigració i les proves mèdiques a l'hotel on s'allotgen i després es van desplaçar fins a l'hospital per rebre la primera formació sobre el funcionament del centre i la tasca que hauran de desenvolupar.

tracking