Les associacions productores ajornen la recollida del tabac

Afirmen que prenen mesures per afrontar la crisi de forma responsable

Les associacions productores ajornen la recollida del tabacFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (ARPA) i l’Associació de Fabricants de Productes de Tabac (Afpta) van anunciar ahir, a través d’un comunicat, que s’ajornava la present recollida del tabac. Aquesta estava prevista que es fes durant el mes d’abril, concretament entre el 20 i el 30. En la mateixa notificació, les dues associacions afirmen que “la responsabilitat amb la qual s’ha d’enfrontar l’emergència global i l’obligació de seguir les recomanacions del Govern d’Andorra per garantir la seva contenció, i evitar una afectació més greu, determinen la presa de mesures excepcionals”.

Així doncs, una de les accions que es posposen i que s’han ajornat amb aquesta decisió és el lliurament de les etiquetes i els fulls de venda de tabac, i la pròpia recollida dels productes de tabac, “fins al moment que la situació permeti desenvolupar aquestes accions amb totals garanties sanitàries”.

Pel que fa a la tornada a la normalitat, les dues associacions no preveuen fixar una data concreta, doncs la incertesa que provoca el Covid-19, i la impossibilitat de predir com serà l’evolució durant les properes setmanes i quan s’aixecaran les mesures de confinament decretades pel Govern, ho fan impossible. En aquest sentit, les dues associacions apel·len a la responsabilitat de tothom i diuen que “confiant en la vostra comprensió i responsabilitat que tothom hem de demostrar per fer front al repte sanitari”.

Així doncs, sense una data fixada per a la futura recollida del tabac, les dues associacions ja estan treballant en el sistema que podran utilitzar per agilitzar al màxim qualsevol tipus de tramitació en el moment que s’aixequi el confinament. En aquest sentit, en el comunicat ja explicaven que “tan aviat com es recuperi la normalitat ja us notificarem la sistemàtica a seguir”.

Sobre aquesta i com es desenvoluparà un cop s’acabin els confinaments, i per tal de poder tranquil·litzar tots els pagesos productors de tabac que es trobaran en aquesta situació, tant l’ARPA com l’Afpta van dir que “no dubteu que (la sistemàtica) serà concebuda per ser desenvolupada en les millors condicions possibles, tenint en compte tots els condicionants”.

tracking