Govern rep 845 peticions d'empreses per 288 milions

Els comerços de venda a l'engròs i al detall són els professionals que més han sol·licitat l'ajuda del programa de crèdits tous, segons les dades que l'executiu ha analitzat fins al moment

Govern rep 845 peticions d'empreses per 288 milionsSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elministreportaveu, Eric Jover, ha anunciat aquest vespre que el Govern ja ha rebut 845 sol·licituds d'empreses i autònoms que es volen acollir al programa dels crèdits tous i que el personal dels ministeris d'Economia i Finances ja ha començat a posar-se en contacte amb els professionals per tal de donar una resposta a cada demanda. Eric Jover ha detallat que l'import total sol·licitat per empreses i autònoms ascendeix als 288,3 milions d'euros, i que 203,3 milions fan referència a les despeses de funcionament, que inclouen per exemple els salarisdels treballadors, i que 58 milions restants ho fan pel refinançament depréstecscrediticis. El Govern té previst destinar un total de 130 milions d'euros, import molt inferior al sol·licitat pelsprofessionals, però el ministre ha assegurat que la xifra demanada baixarà, ja que s'han detectat nombrosos errors en les sol·licituds, com empreses que tenien tresoreria suficient per satisfer les despeses, altres que demanen el refinançament del crèdit complet i no per a les quotes de tres mesos establertes per l'executiu, o professionals que volen l'ajuda per pagar el lloguer, entre altres. En aquest sentit, Jover ha detallat que 119 de les empreses són comerços de venda a l'engròso al detall (un 52% de les sol·licituds), que 92 pertanyen a altres serveis (un 19,62%) i que 60 es tracten de professionals relacionats amb el món de la construcció (un 8,11%). Així mateix, 87 empreses o autònoms han demanat una quantitat superior als 50.000 euros. El portaveu del Govern també ha detallat que el programa de crèdits tous serà dotat per dos mesos i no tres com s'havia estipulat en un principi. Jover ha explicat que aquesta mesura s'ha presperquè"si aquests dos mesos de tancament es fan efectius, ja seran necessaris altres ajuts" i per tant, entraria en joc una nova fase de mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi sanitària que està provocant la Covid-19. En aquest sentit, el portaveu ha detallat que l'executiu ja està treballant en un segon paquet de mesures, però que encara no té una data fixa, ja que cal veure com evolucionen els sectors econòmics amb les que s'estan dotant actualment. Així mateix, Eric Jover ha anunciat que es modifica el decret del programaextraordinarid'avals a partir d'una petició del Partit Socialdemòcrata (PS) i s'inclou l'assessorament del Col·legi d'Economistes dins el comitè tècnic i que els ministeris d'Economia i Finances faran una memòria que s'analitzarà pel Tribunal de Comptes.

Donacions i preocupació per la cuostòdia compartida

Eric Jover ha destacat durant la roda de premsa d'aquest vespre que el fons solidari del Govern ha rebut més de 405.000 euros de donacions dels ciutadans i que el número 828 compta amb donacions que sobrepassen els 436.000 euros. Pel que fa ala preocupació dels pares separats i la custòdia dels menors, el ministre ha recordat que les recomanacions des del ministeri d'Afers Socials són que els infants o adolescents es quedin a la llar on es troben actualment per tal de reduir la mobilitat al màxim, que en cas de desacord entre els progenitors es truquial 874 800 o s'escrigui un correu electrònic a afersocials@govern.ad, que es maximitzi el contacte amb l'altre membre de la família a través de les eines digitals com les videoconferències, i que si els menors presenten estrès o neguit per la situació, també es pot contactar amb el Col·legi de Psicòlegs.

tracking