Pandèmia mundial

FEDA registra una reducció del consum elèctric del 30%

FEDA registra una reducció del consum elèctric del 30%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA ha registrat una reducció del consum elèctric del 30% des de la implantació de les mesures del Govern contra el coronavirus. “A causa del tancament de les pistes d’esquí i el cessament d’altres activitats com l’hoteleria, la restauració i altres sectors, la despesa de llum al país ha baixat”, va afirmar Albert Moles, director general de la parapública. En aquesta línia, Moles va apuntar que durant els primers dies la disminució va oscil·lar entre el 35% i el 38% els laborables, i aproximadament un 30% el cap de setmana. “Una manera planera d’explicar-ho és que hem passat que cada dia sigui diumenge, que és quan menys consum d’electricitat es registra”, va dir.

Pel que fa a l’impacte del consum a les llars, Moles va explicar que “la impressió que tenim és que la despesa habitual de les cases està igualada a la dels últims mesos, ja que aquells aparells com ordinadors o la televisió quasi no tenen pes a la factura elèctrica”. I va afegir un missatge de tranquil·litat a aquelles persones que fan teletreball: “No veuran un gran increment en la factura durant aquest temps.”

El director general també va argumentar que FEDA “està preparada per absorbir aquesta mena de variacions mentre la situació no s’allargui”, ja que la gestió diària de la parapública ja ho té previst, perquè “comprem molta part de l’energia fora del país”. Tanmateix, Moles va manifestar que el dubte és “com anirà de ràpid la represa de tota l’activitat econòmica que s’ha aturat”.

tracking