Transport

Augmenten prop del 10% els viatgers que utilitzen el bus per creuar la frontera

La majoria dels passatgers eren d’origen espanyol i Barcelona va ser la destinació més habitual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis d’autobusos amb línies cap a Espanya o França van registrar l’any passat prop del 10% més de viatgers que el 2018. Així ho recull l’estudi que va publicar ahir el departament d’Estadística, que xifra en 328.025 les persones que van creuar les fronteres, tan d’entrada com de sortida, en transport col·lectiu el 2019. Aquesta dada suposa un augment del 7,4% respecte al curs anterior, quan les van creuar 305.487 persones.

Del total dels passatgers que van sortir de les fronteres del país en autobús, el 80% van viatjar fins a Barcelona. L’altre 20% es van repartir entre Tolosa, Lleida, Porto i la Costa Daurada, que incrementa la seva activitat sobretot durant els mesos d’estiu.

Pel que fa a la procedència dels visitants, la gran majoria són turistes, un 87,2%, mentre que els residents, un 12,8%, opten per altres vies de transport, com el cotxe. Del nombre de turistes que venen al país, la majoria són de nacionalitat espanyola. La quantitat de francesos, en canvi, cada vegada és més residual i ja no suposa ni el 5%.

Tot i que només un 10% dels visitants que van venir en autobús eren purament excursionistes, els esforços del Govern per promocionar el turisme de natura es van veure reflectits en les estadístiques, que destaquen que aquest va ser el segon motiu més repetit per venir al Principat, només per darrere de visites a familiars i amics. El que va notar una davallada va ser el turisme de compres, que s’equipara al turisme esportiu i cultural.

A conseqüència de l’increment del nombre de visitants que van optar pel transport col·lectiu per visitar el país, les companyies d’autobusos també van fer més serveis que el curs anterior, en concret 177, que provenien de la capital catalana.

tracking