pandèmia mundial

Govern rep 218 peticions de crèdits per valor de 50 milions

El ministre portaveu, Eric Jover, ha destacat que els temporers argentins podran sol·licitar l'ampliació de la tarjeta de residència fins al 2 de maig

Les sol·licituds pels crèdits tous ja ascendeixen a 50 milions d'eurosSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha rebut 218 sol·licituds per part d'empreses i autònoms del país per beneficiar-se de l'ajuda dels crèdits tous que suposen una quantitat de 50 milions d'euros, segons ha fet saber el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'actualització de dades celebrada aquest vespre. L'executiu va engegar ahir aquesta mesura econòmica i ara les sol·licituds es troben en fase d'anàlisi per part de la comissió tècnica, i Governvalora una possible ampliació de la quantitat econòmica dels crèdits tous, ja que les xifres actuals són "rellevants". Eric Jover ha recordat que els professionals que vulguin acollir-se a les ajudes o poden fer a través del web de Govern o dels telèfons 180 i 188, i que demà també es podrà accedir al seminari virtual que Actua i el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, han fet per informar sobre la casuística d'aquesta tipologia d'ajudes.

Noves mesures pels temporers

El portaveu del Govern ha subratllat que la preocupació està enfocada sobretot en els temporers argentins, ja que suposen un volum de més de 2.000 persones. Eric Jover ha detallat que el Govern tenia previstos dos vols des de Madrid i un des de Tolosa perquè poguessin tornar al país d'origen, però que han estat anul·lats perquè Argentina ha aturat el procés de repatriacions durant15dies. En aquest sentit, Jover ha destacat que l'executiu permetrà als temporers del país andí allargar el permís de residència fins al 2 de maig, tenir cobertura sanitària, i ha manifestat que Govern també ha demanat als comuns que els ajudi ambla manutenciósi així ho sol·liciten i als empresaris o propietaris d'allotjaments que els facilitin l'estada als pisos.Aixímateix, el ministeri està contactant amb altres països perquè nacionals i residents que es troben a l'estranger puguin tornar a Andorra. El portaveu del Govern ha detallat que 29 residents ja estan en procés de retorn, mentre que 11 persones ja tenen bitllets i 16 encara estan s'estan gestionant, i ha recordat que les persones que es troben fora poden contactar amb el telèfon d'emergències consulars +376 324 292.

Pel que fa al registre de Treball, 206 persones s'han inscrit per notificar acomiadaments durant la crisi sanitària. D'aquesta xifra 152 es tracten de contractes de temporada i 54 de temps indefinit, els quals el ministeri analitzarà cas per cas. Així mateix, Jover ha informat que Unicef ha fet una donació de 10.000 euros al fons solidari que Govern ha engegat a través de diversos comptes bancaris per rebre diners amb l'objectiu de fer front a la crisi de la Covid-19 i que avui s'ha obert un nou expedient sancionador a un negoci que tenia tancada l'atenció al públic però que seguia tenint activitat dins de l'oficina.

tracking