Pandèmia mundial

La contaminació ambiental es redueix un 70% pel confinament

La contaminació ambiental es redueix un 70% pel confinamentARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nivells de contaminació ambiental han disminuït fins a un 70% des de l’aplicació de les mesures de prevenció per la pandèmia del Govern. El secretari d’Estat d’Agricultura i Medi Ambient, Marc Rossell, va explicar al Diari que durant la primera setmana de confinament “hi ha hagut una davallada de tots els nivells contaminants, tant de soroll com a l’aire”. Així, Andorra ha passat de tenir uns valors de prop de 35 micrograms per metre cúbic de diòxid de carboni, abans de divendres, a un valor d’11,4 dimecres passat, fet que comporta una reducció de quasi 24 micrograms de gasos contaminants. “El valor mínim que fixa l’Organització Mundial per la Salut és de 40 micrograms sobre la mitjana anual, i nosaltres normalment ens trobem als 30, però en la situació actual estem enregistrant uns nivells molt baixos, entre cinc i deu. Aquest fet denota una gran davallada de contaminació i un augment de la qualitat de l’aire”, va explicar el secretari d’Estat.

En aquesta línia, Rossell va apuntar que els nivells actuals són els que “trobem en zones d’alta muntanya, en zones urbanes allunyades del trànsit o en aquells dies puntuals de Nadal on realment la població es queda a casa en família i no es mou”. Tanmateix, va indicar que aquests serien els registres que es trobarien “si tornés a començar l’activitat humana i tots circuléssim amb vehicles elèctrics”.

D’altra banda, el secretari d’Estat també va manifestar que la utilització de la calefacció també genera certs nivells de diòxid de carboni i “ha provocat alguna emissió de gasos”, però va afirmar que “la principal transmissió de contaminants en l’ambient l’aporta el trànsit de vehicles”. I va reiterar que amb les mesures per prevenir el contagi del coronavirus s’ha aconseguit reduir aproximadament un 80% la circulació d’automòbils al país i la generació de diòxid de carboni, un fet que aporta un grau positiu quant a la millora de la qualitat de l’aire.

tracking