Pàndemia mundial

Empleats de Correos lamenten les mancances contra la Covid-19

Empleats de Correos lamenten les mancances contra la Covid-19Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballadors de l’oficina de Correos d’Espanya a Andorra la Vella van alertar ahir de grans cues de gent durant les hores d’obertura a l’atenció al públic, i és que les mesures de protecció que ha pres l’empresa de missatgeria espanyola davant l’amenaça de contagi del coronavirus fa que els mostradors no puguin atendre més d’una persona alhora i que la feina s’alenteixi. A més, destaquen que com a mesura provisional per evitar tot el contacte possible s’ha reduït la plantilla a la meitat i que les jornades laborals també s’han vist afectades. Tot, amb l’objectiu d’evitar l’aglomeració de persones que puguin portar el virus. No obstant això, alguns assalariats denuncien no tenir l’equipament necessari per treballar de cara al públic: “Treballem cada dia amb molta gent, però no tenim el material necessari per fer-ho. Tenim guants i gel desinfectant, però no ens donen mascaretes i estem una mica desprotegits. Ens han dit, però, que en els pròxims dies ens n’haurien de donar.”

Els problemes entre els treballadors de les oficines del Principat i la gestió de l’entitat espanyola, però, no són nous, i és que el sindicat ja va denunciar la setmana passada que estaven desemparats i no tenien cap tipus de protecció, malgrat que les mesures contra la propagació de la Covid-19 estiguessin recollides en el decret publicat per l’executiu.

A més, les fonts consultades van afirmar que se’ls va enviar un comunicat “dient que qui vulgui marxar a casa ho pot fer sota la seva responsabilitat, deixant en l’aire la possibilitat de patir represàlies per prevenir la salut dels treballadors i del país”. Alhora, van indicar que si el servei de carteria està parat “no hi ha cap necessitat primària per mantenir l’oficina postal oberta”.

Tot plegat, lamenten estar oblidats per l’administració i pel govern espanyol, que “ens van enviar un missatge dient que nosaltres no necessitàvem mascaretes, ni cap protecció”.

tracking