pandèmia mundial

Govern elimina el lloguer a les empreses tancades i el rebaixa al 20% a les que fan guàrdia

El cap de Govern ha explicat que amb la llei òmnibus l'executiu assumirà el pagament de les "hores de treball no realitzades" de tots els pares que tinguin menors de 14 anys o amb discapacitat a càrrec seu i no puguin acudir al lloc de feina pel tancament de les escoles

Xavier Espot dona negatiu al Covid-19SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llei òmnibus, que ha entrat a tràmit parlamentari avui, fixa una rebaixa dels lloguers per a les empreses durant l'emergència sanitària. Les que estiguin tancades no han d'abonar cap import a l'arrendatari, les quefuncionin amb restriccions com guàrdies tindran una reducció del 80% i els que hagin de romandre oberts només pagaran el 50% del total, en una mesura que el Govern destaca com a part de la corresponsabilitat que es demana a totes les parts implicades per garantir el futur del teixit econòmic. La lleiprohibeix a les empreses acomiadar els treballadors sense indemnitzar-los al·legant que es tracta d'una causa de força major per l'emergència sanitària i estableix que els empresaris que facin fora empleats no poden acollir-se als crèdits tous per afrontar les despeses de funcionament. El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat part del contingut del projecte de lleidurant el discurs institucional que ha fet aquest vespre i i ha destacatque l'executiu assumirà el pagament de les "hores de treball no realitzades" de tots aquells pares que tinguin menors de14anys o amb discapacitat a càrrec seu i que treballen en sectors que no s'han vist afectats pel cessament d'activitats però si pel tancament de les escoles.

El cap de Govern ha anunciat que l'executiu assumirà la totalitat de la cotització en el cas dels autònoms i que també ho farà amb la despesa que representa la baixa per accident de treball a totes les persones infectades o aïllades per laCovid-19. Xavier Espot hadetallatque l'objectiu del paquet de mesures és garantir el lloc de treball de tothom i ha anunciat un pla d'injecció de 200 milions d'euros al teixit productiu del país, dels quals 60 milions d'euros aniran a préstecs a interès zero a les empreses per fer front a despeses de funcionament, entre elles els salaris, i 70 milions que també tindran interès zero per pagar les quotes de les hipoteques i els crèdits contrets per les empreses. El cap de Govern també ha agraït a tots els grups parlamentaris "el suport i consens" per afrontar aquesta crisi sanitària i ha reconegut que, tot i no saber quan de temps durarà aquesta situació, "si les mesures resulten insuficients en farem més, i si calen més diners, els trobarem". En aquest sentit, elministreportaveu, Eric Jover, ha explicat durant la roda de premsa posterior al discurs del cap de Govern, que el projecte per entrar a formar part del'FonsMonetari Internacional continua vigent per a aquest any i que s'han fet "els contactesa nivell internacionalper obtenir finançament si fos necessari". Jover també ha destacat que l'abast de la crisi encara no es pot estimar econòmicament, però que l'impacte a les arques de l'Estat d'un tancament de dos mesos seria d'uns 42 milions d'euros.

Nou decret i suspensió de la caça i pesca

Elministreportaveu ha anunciat l'entrada d'un nou decret destinat als establiments que venen productes de primera necessitat arran de les mesures preventives per laCovid-19. Algunes de les recomanacions de l'executiu passen a serobligacionscom per exemple, que només un membre de la família vagi a comprar, i es destaca el foment del servei a domicili, l'ús de guants i productesd'unsol ús, el pagament amb targeta de crèdit per tal d'evitar el contacte amb el personal dels comerços i l'augment de lafreqüènciade la neteja als establiments.Aixímateix, Jover ha detallat que s'han obert dos nous expedients sancionadors a negocis que havien de romandre tancats pel tipus d'activitat que exerceixen. Elministreportaveu també ha destacat l'aprovació d'una ordre ministerial per a la suspensió dels plans de caça i de la temporada de pesca, que s'havia d'iniciar el 4 d'abril, per limitar l'activitat a la muntanya i evitar la mobilitat i els accidents.

tracking