Mobilitat

Els mossos d'esquadra multen mil andorrans per excés de velocitat

El Servei Català de Trànsit va iniciar 1.311 expedients a vehicles amb matrícula del Principat per infraccions a Catalunya durant el 2019

Els mossos d'esquadra multen mil andorrans per excés de velocitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra van sancionar 1.311 conductors amb matrícula andorrana per infraccions al Codi de Circulació a Catalunya durant l’any passat. Així ho mostra l’estadística que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha facilitat al Diari, en què també s’inclou el desglossament i la descripció de les multes iniciades. L’excés de velocitat és, amb diferència, el delicte més sancionat amb 1.007 expedients, ja que és una de les infraccions més habituals entre els conductors i perquè és la que es detecta amb més facilitat gràcies als 373 radars, fixos i mòbils, de les carreteres catalanes. En aquesta línia, el director de l’SCT, Juli Gendrau, va explicar que les sancions a andorrans “es limiten molt a les vies del Pirineu, concretament a la C-16, i a les que condueixen a Barcelona”.

Les dades facilitades per l’organisme català distingeixen entre dotze infraccions al Codi de Circulació del territori veí del sud. Així, després de les sancions per velocitat, es troba la no senyalització de maniobres, amb un total de 79 casos. Tot seguit es troben les sancions relatives a la normativa general de circulació, per la qual s’han obert 73 expedients. Quant a les multes per conduir sota els efectes de l’alcohol, un altre dels delictes més freqüents a la carretera, s’han registrat 54 sancions. Ja en menor grau es troben les infraccions per no dur els elements de seguretat obligatoris durant la conducció, com el casc i el cinturó, amb 27 expedients iniciats, realitzar avançaments de forma imprudent o il·legals, amb 25 sancions, i no presentar la documentació del conductor o tenir-hi irregularitats, per les quals s’han obert 20 casos. Les dades també indiquen infraccions relatives a realitzar parades o estacionaments indeguts (8), no tenir en regla la documentació del vehicle i matrícula (8), al transport de persones, mercaderies i coses (6), a l’obligatorietat del conductor a identificar-se (3), i per no cedir el pas en interseccions (1).

Amb referència a les dades exposades, Gendrau va manifestar que “Andorra no és un dels països amb més sancions a les carreteres catalanes, i si les comparem amb el nombre general d’expedients iniciats, que són 1.447.141, són molt poques”. A més, el director va indicar que en aquests moments “tant el Servei Català de Trànsit com Mobilitat estem treballant en campanyes conjuntes per conscienciar els conductors, tant d’un país com de l’altre. L’important és la gestió del trànsit i fer entendre als conductors que per anar més de pressa no s’arriba abans”.

D’altra banda, Gendrau també va apuntar que la relació amb el servei andorrà “és molt bona i fluïda”, però va apuntar que “a vegades cal fer un pas més per poder gestionar correctament les sancions”, fent referència a l’intercanvi d’informació perquè arribin les sancions.

AUTORITZACIÓ PER ENTRAR A BARCELONA

Els tràmits per realitzar la inscripció a la zona de baixes emissions de Barcelona durant l’emergència sanitària s’estan duent a terme a través de la cita prèvia. Tot i això, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de la capital catalana, Albert Batlle, va anunciar dilluns que es posposa l’inici de la imposició de sancions a aquells vehicles que tinguin permís fins que no acabi l’estat d’emergència pel coronavirus. Així, cal recordar que durant al primera setmana es van produir fins a 1.032 registres. Des de l’executiu van informar que el servei d’inscripció en línia no estarà disponible fins que finalitzi l’emergència sanitària.

tracking