Ski Andorra diu que els temporers tenen tot el suport de les estacions

L’associació manifesta que s’estan fent gestions per repatriar els treballadors procedents d’altres països

Ski Andorra diu que els temporers tenen tot el suport de les estacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ski Andorra va afirmar ahir al Diari que els temporers tenen tot el suport de les estacions. Així ho va manifestar la directora de l’associació, Montse Guerrero, qui també va explicar que s’estan facilitant una sèrie de gestions per garantir, en la mesura que es pugui, que els treballadors de pistes puguin tornar als països d’origen. “Els temporers que tinguin problemes per tornar a casa tenen garantit tot el suport de les estacions que els van contractar”, i des d’Ski Andorra “estem mantenint converses amb el ministeri d’Afers Exteriors per agilitzar i assegurar la repatriació dels treballadors”, va indicar Guerrero.

En aquest sentit, la presidenta va assenyalar que el problema amb el qual es troben els treballadors estrangers “és la companyia amb la qual tenien reservat el viatge de tornada a casa”. Així, va comentar que l’única aerolínia que segueix viatjant a Amèrica del sud és Aerolínias Argentinas. “No tots els temporers tenien el vol de tornada amb aquesta companyia, un fet que provoca que hagin de fer canvis en l’itinerari que tenien establert i reprogramar els vols”. Tanmateix, va apuntar que aproximadament hi ha un 33% dels treballadors que es troben en aquesta situació. I va recordar que “durant aquesta primera setmana hi ha hagut un tancament general i la preocupació és general, però a poc a poc les coses van sortint i tots acabaran tornant a casa seva”.

Quant a la problemàtica dels allotjaments, Guerrero va assegurar que els temporers de pistes “tenien un contracte garantit fins al 31 de març”, és a dir, “tenien habitatge garantit fins a final de mes i no tenen cap complicació en aquest aspecte”.

CORREUS SENSE PREVENCIÓ

Es treballadors de Correos España al país es troben desemparats davant el possible contagi per coronavirus. Segons van explicar fonts properes a l’empresa, els operaris que es troben de cara al públic “estan totalment desprotegits davant la pandèmia. Els responsables de gestió no han adoptat cap mena de mesura de prevenció”. Així, van expressar que les persones que treballen al servei espanyol no tenen ni mascaretes, ni guants, ni una mesura per controlar el nombre d’usuaris que acudeixen a les oficines de tot el país. Les fonts van manifestar que des del sindicat pertinent van enviar diumenge a la direcció una sèrie d’accions a tenir en compte per garantir la seguretat dels clients i dels treballadors de les diferents oficines que hi ha al país. Entre les més destacades hi figura la reducció al mínim del personal necessari i l’horari d’atenció al públic. Malgrat que aquestes mesures es troben recollides en el decret publicat pel Govern, els membres del sindicat de treballadors tan sols van aconseguir que se’ls facilitessin un parell de guants de làtex per persona. D’altra banda, les fonts consultades també van afirmar que se’ls ha enviat un comunicat “dient que qui vulgui marxar a casa ho pot fer sota la seva responsabilitat, deixant en l’aire la possibilitat de patir represàlies per prevenir la salut, dels treballadors i del país”. I van indicar que si el servei de carteria està parat, “no hi ha cap necessitat primària per mantenir l’oficina postal oberta”.

LA COVID-19 A ANDORRA

Els col·legis Sant Ermengol, Mare Janer i Sagrada Família d’Escaldes-Engordany van anunciar que no cobraran les quotes de menjador mentre els centres romanguin tancats.

El SAAS va habilitar ahir el número de telèfon 339 002 perquè les dones embarassades puguin resoldre els seus dubtes durant la pandèmia del coronavirus.

Els treballadors del SAAS van publicar un vídeo per agrair els aplaudiments que la ciutadania els està dedicant cada dia a les vuit del vespre. A la imatge, els sanitaris retornen els aplaudiments.

L’aplicació de menjar a domicili CityXerpa va obrir una campanya de donacions a la seva app per poder ajudar les persones més desafavorides del país.

Les noies de l’equip infantil femení del MoraBanc Andorra van fer d’actrius per un dia i van publicar un vídeo a les xarxes socials amb bones pràctiques per combatre el coronavirus.

Els set comuns van demanar cura a la ciutadania per llançar la brossa, i van recordar que la deixalla s’ha de dipositar als contenidors tancada.

Creu Roja ofereix un servei d’assistència per ajudar a fer la compra o portar medicaments. S’ha de trucar al 880 393.

Ski Andorra diu que els temporers tenen tot el suport de les estacions

Ski Andorra diu que els temporers tenen tot el suport de les estacions

tracking