Preparat un hotel amb 40 habitacions si cal espai per aïllar els pacients

Benazet indica que per ara les infraestructures són suficients per donar resposta als casos

Preparat un hotel amb 40 habitacions si cal espai per aïllar els pacientsSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va afirmar ahir en roda de premsa que el país disposa de suficients instal·lacions per donar resposta als afectats per l’epidèmia de la Covid-19. Segons va explicar, el protocol que se segueix fins ara és deixar els pacients aïllats al seu domicili si no presenten un quadre mèdic greu, que són la gran majoria. De fet, dels 39 casos confirmats ahir al vespre, només quatre estan hospitalitzats i a hores d’ara no es tem per la vida de cap d’ells. Tot i així, el titular de la cartera de Salut va indicar que tenen preparat un hotel de quaranta habitacions per fer front a una eventual necessitat si el nombre de casos creix d’una forma exponencial i descontrolada i si cal més espai. Segons va detallar, juntament amb la Creu Roja i Protecció Civil s’està condicionant aquest establiment hoteler, que no va precisar quin és ni on està situat, per si de cas finalment es veuen amb la necessitat d’utilitzar-lo.

El ministre de Salut, juntament amb el ministre portaveu, van anunciar que tot i que de moment només s’ha preparat aquest establiment hoteler, han rebut la trucada de diferents propietaris per oferir el seu edifici. “Diversos propietaris ens han ofert el seu hotel com a centre d’aïllament”, va indicar Jover. En aquest sentit, van agrair les diferents mostres de suport i col·laboració que estan rebent els darrers dies per fer front a la crisi sanitària d’abast mundial que manté el país pràcticament aturat econòmicament parlant.

En aquest sentit, els ministres van informar també que el Col·legi de Psicòlegs ha habilitat un servei per donar resposta a tots els neguits o angoixes que pugui provocar el confinament, així com altres problemes relacionats amb la salut mental que puguin tenir els ciutadans durant aquest període.

També en aquesta línia, Eric Jover va destacar que fins a 90 persones s’han adreçat al Govern per posar-se a disposició si cal ajuda. L’executiu està recopilant informació de totes les persones voluntàries demanant informació com ara els coneixements sanitaris que tenen, per tal d’organitzar les dades i cridar-les si se les necessita. Així mateix, va afegir que tenen identificats entre set o vuit grups autoorganitzats per ajudar gent que no pugui sortir de casa i que la Creu Roja els farà formació dels elements més bàsics perquè segueixin les mesures de protecció quan vagin a domicilis per no ser una font de contagi.

Serveis mínims

D’altra banda, Jover també va indicar que tot i l’increment de restriccions es mantenen serveis mínims en aquells casos que es considera necessari. És el cas, per exemple, d’Afers Socials, per tal que les persones que ho requereixin puguin sol·licitar les ajudes pertinents. També la policia atendrà la ciutadania de vuit del matí a dues de la tarda per qüestions d’emergència com ara interposar una denúncia. Romanen actius també altres serveis com l’atenció domiciliària per a tots aquells padrins que ho necessitin o l’atenció a les víctimes de violència de gènere.

SALUT REBRÀ 50.000 MASCARETES MÉS ELS PROPERS DIES

El titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, va deixar clar ahir que no hi ha problemes amb el material sanitari necessari perquè els professionals treballin amb seguretat i no puguin contagiar-se. Tal com va explicar en roda de premsa, dimarts van arribar 1.700 mascaretes del tipus FFP2, és a dir, d’aquelles necessàries per protegir els professionals sanitaris d’un possible contagi per Covid-19. A més, el ministre va avançar que hi ha una remesa de 50.000 unitats de camí que arribarà properament al Principat. Amb aquestes unitats, va indicar el ministre de Salut, “tenim un coixí excel·lent de protecció”. Així mateix, Benazet va explicar que arribaran 200.000 mascaretes més de les que s’utilitzen per realitzar intervencions quirúrgiques. L’abastiment d’aquest material està garantit i no corre perill, va assegurar el titular de Salut, malgrat que s’ha anunciat que a partir d’ara es controlarà l’exportació de mascaretes que s’enviïn fora de la Unió Europea.

NOMÉS UN 18% DEL TOTAL DE NEGOCIS DEL PAÍS ESTAN OBERTS I FUNCIONEN A PLE RENDIMENT

Les noves mesures adoptades pel Govern han deixat el país pràcticament parat econòmicament. Segons va informar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, només 1.703 dels negocis del país, un 18%, funcionen a ple rendiment. Es tracta d’aquelles activitats que es consideren essencials, com ara els comerços d'alimentació, farmàcies i benzineres. En total, l’executiu té registrades un total de 9.456 activitats, de les quals 4.662 estan totalment tancades per prevenir el contagi del coronavirus, i el 33% restant dels negocis estan oberts però amb restriccions, és a dir, només per a aquelles qüestions urgents. En aquest sentit, el ministre va informar que el Govern ha sancionat una benzinera per incomplir la normativa vigent que impedeix vendre alcohol i tabac a turistes. Per tal que tothom compleixi les mesures aprovades, l’executiu va informar que s’intensificarà la tasca dels inspectors de treball i de la policia i va apel·lar a la responsabilitat de tots.

Preparat un hotel amb 40 habitacions si cal espai per aïllar els pacients

tracking