Pandèmia mundial

39 casos positius

Benazet explica que l’increment de casos era “previsible” perquè es tracta de persones relacionades amb altres pacients confirmats

39 casos positiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos positius de coronavirus al país ja són 39. Així ho va anunciar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va indicar que el creixement de casos de les darreres hores té lloc pel retard amb el qual han arribat algunes de les analítiques que es van fer fa dies, i no per un increment de nous casos en les últimes hores. En aquest sentit, va indicar que tots els casos “eren previsibles” perquè són persones relacionades amb afectats i els resultats són acumulats de proves que estaven pendents.

Del total de positius, Benazet va indicar que només quatre estan hospitalitzats, mentre que la resta estan en aïllament domiciliari. Pel que fa al pacient més greu, el ministre va indicar que la seva evolució és positiva i que ja ha pogut sortir de l’UCI i és a planta. “Som optimistes respecte al seu estat”, va indicar, tot afegint que a hores d’ara no hi ha cap pacient del qual es temi per la seva vida. Pel que fa a la resta de confirmats, va puntualitzar que no tenen un quadre complicat i que la seva evolució és bona. El ministre també va destacar que del total de positius, fins a dotze són professionals de la salut i que catorze més estan pendents dels resultats. Dels ja confirmats, va puntualitzar que una part es va infectar amb l’atenció al turista de Madrid que va patir un infart a les pistes d’esquí del Pas de la Casa i que va morir diumenge a Barcelona. “Ningú no es podia pensar que tenia coronavirus”, va reflexionar.

A més del personal sanitari, també hi ha setze persones més a l’espera del que diguin les proves. El ministre també va informar que una dotzena dels testos realitzats han donat negatiu, entre els quals hi ha tres nens que estaven en observació. També va informar que entre sis i set padrins d’El Cedre han presentat febre i que un ha estat traslladat a l’hospital.

Evolució

Tant el ministre de Salut com el ministre portaveu van deixar clar ahir que l’evolució a l’alça dels casos és l’esperada i que gràcies a les mesures dràstiques que s’han aplicat durant les últimes hores s’hauria de veure una disminució dels casos en el futur. Amb tot, van recordar que aquests pacients fa dies que estaven a l’espera de les proves i que això en cap cas significa que les restriccions adoptades no estiguin funcionant. Benazet i Jover van seguir insistint que cal que la gent es quedi a casa per evitar la propagació del virus. “Hem de reduir al màxim la mobilitat per preservar els nostres professionals sanitaris”, van remarcar, tot recordant que el virus “no es propaga sol, som nosaltres que fem que s’escampi”. “Quedem-nos a casa”, va sentenciar el titular de la cartera de Salut.

El Govern va ser incisiu amb el missatge després que al matí s’anunciés que hi havia 16 casos positius, és a dir, dos més que el dia anterior, i al vespre la xifra s’elevés fins a gairebé una quarantena. El ministre de Salut va detallar que els dos casos del matí corresponien a una noia que havia fet un viatge a Corea i a una altra provinent del centre de batxillerat de la Margineda.

Referint-se precisament a aquest centre educatiu, Martínez Benazet va assenyalar que s’han enviat cartes als alumnes que van participar el 12 de març passat en la jornada de portes obertes perquè “poden ser contactes molt llunyans” de persones afectades i, per tant, han de tenir “una actitud preventiva”. Amb tot, va traslladar un missatge de tranquil·litat a les famílies perquè els símptomes entre la gent jove no són greus. “En cas que presentessin símptomes serien banals, però se’ls informa sobretot perquè podrien ser un vector de transmissió que s’ha d’evitar”, va explicar el ministre.

XAVIER ESPOT DONA NEGATIU

El ministre de Salut va informar ahir que el cap de Govern, Xavier Espot, ha donat negatiu en les proves per la Covid-19. El líder de l’executiu es va sotmetre al test arran d’un refredat i s’ha descartat que hagi estat contagiat pel coronavirus. El ministre Benazet va comentar que tots els membres de l’executiu es troben bé. “Estem una mica cansats pel ritme que portem però ens queda molta energia per seguir liderant aquesta crisi com correspon”, va afirmar el líder de la cartera de Salut, fent esment a l’afonia que pateix el ministre portaveu i a la tos “habitual” que té ell mateix.

Els casos

El ministre de Salut anuncia que el nombre de casos positius per coronavirus ascendeix ja a 39 casos.

Benazet afirma que l’increment de persones contagiades era previsible perquè es tracta de ciutadans que han tingut contacte amb altres casos positius.

L’augment significatiu de casos, que va passar de 16 al matí a 39 al vespre, s’explica perquè els resultat de les analítiques han arribat de cop.

A hores d’ara no hi ha cap pacient del qual es temi per la seva vida. L’home que estava a l’UCI evoluciona favorablement i ha estat traslladat a planta.

Només quatre de les persones que han donat positiu estan ingressades a l’hospital. La resta estan en aïllament domiciliari.

Una trentena de persones estan a l’espera del resultat de les proves, de les quals una dotzena són professionals sanitaris.

El Govern també va informar que una dotzena de les proves realitzades han donat negatiu. D’aquestes, tres corresponien a nens que estaven en observació.

L’executiu confia que properament el nombre de casos positius deixi de créixer gràcies a les mesures dràstiques implementades recentment.

39 casos positius

39 casos positius

tracking