pandèmia mundial

Salut atén 26 sospites de coronavirus i manté 90 persones en quarantena

El ministre de Salut ha explicat que hi ha 9 persones ingressades a l'hospital i 17 a casa pendents de diagnòstic

Un total de 10 sospites i 80 persones en quarantenaFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, ha afirmat aquest vespre que actualment hi ha un total de 26 pacients que estan aïllats a l'espera de diagnòstic, dels quals 9 estan ingressats a l'hospital i 17 a casa, i que la xifra de persones en quarantena sospitoses per haver tingut contacte amb algun infectat és de 90. En aquest sentit, MartínezBenazetha explicat que el passat 10 de març un turista espanyol va patir un infart a pistes d'esquí i va ser atès pels serveis d'emergència, que finalment el van traslladar a Barcelona. Posteriorment, el pacient va presentar símptomes i va donar positiu en coronavirus, fet que ha provocat que el personal sanitari que el va atendre també quedi sota sospita de coronavirus. Dels casos nous, el ministre de Salut ha explicat que hi ha una família de cinc membres que van tenir contacte amb una persona francesa que va donar positiu, nou alumnes de l'Escola Andorrana de Batxillerat, un resident provinent de Madrid i un altre que havia viatjat a Corea. MartínezBenazettambé ha destacat que el col·lapse que pateix Espanya està afectant la recepció dels resultats pendents i ha remarcat que s'han previst més recursos i llits per si els contagis augmenten, ja que "la prioritat és protegir els professionals sanitaris".

El ministre ha tornat a demanar a la població que sigui "responsable" i compleixi amb les recomanacionssanitàries.

Durant lacompareixençad'aquest matí, MartínezBenazetha explicat que les visites mèdiques i intervencions quirúrgiques que no siguin urgents queden ajornades. Per això ha demanat a la població que només vagi al metge, fisioterapeutes o farmàcies quan sigui necessari,per tal de nocol·lapsar els serveis. En aquest sentit, el ministre de Salut ha subratllat que el coronavirus no té afectacions en els fetus i que les persones que estiguin embarassades o la gent gran que treballi en establiments que poden estar oberts ha d'evitar el contacte amb el públic i cal que segueixin les recomanacions.

Primer positiu a La Seu

D’altra banda, la conselleria de Sanitat del Govern català va confirmar ahir el primer cas positiu de coronavirus de la comarca de l’Alt Urgell; un home de 80 anys amb una situació de salut delicada per una patologia prèvia que va ser traslladat a l'Hospital Arnau de Lleida on resta ingressat. Aquest contagi va provocar l'aïllament de dos familiars que estan en observació domiciliària i d'entre 5 i 10 professionals de la salut que han estat en contacte amb el padrí.

Un total de 10 sospites i 80 persones en quarantena

tracking