x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut pública

Govern tanca el comerç menys alimentació i farmàcies

Xavier Espot ha anunciat que és una "mesura excepcional" de cessament de l'activitat comercial durant 15 dies per evitar la propagació del coronavirus
Xavier Espot ha comparegut aquest migdia per anunciar la renúncia

Xavier Espot dimiteix com a ministre

Xavier Espot compareix amb un missatge institucional aquesta tarda

Fernando Galindo
Actualitzada 13/03/2020 a les 21:57
El Govern ha decidit que tots els establiments, excepte els comerços que venguin productes de primera necessitat, benzineres i farmàcies, hauran de tancar a partir de demà, 14 de març, per evitar l'expansió del coronavirus. Així ho ha fet saber el cap de Govern, Xavier Espot, durant el missatge institucional que ha fet per ATV, qui també ha detallat que la mesura durarà 15 dies. Així doncs, tots els establiments d'oci i lleure, gimnasos, bars, restaurants, entre d'altres, hauran de romandre tancats. Espot ha destacat que l'evolució de les xifres de contagi als països veïns i el risc de la situació que es reprodueixi a Andorra han portat al Govern a adoptar aquest nou paquet de mesures i ha insistit en la responsabilitat de tothom per no estendre el virus i que "la prioritat avui i sempre és garantir una gestió de la crisi sanitària el més ordenada possible".
El cap de Govern també ha anunciat que s'ha establert un acord amb l'Associació de Bancs Andorrans (ABA) perquè els bancs atorguin crèdits tous a totes aquelles empreses amb problemes de liquiditat fins a un valor de 60 milions d'euros i amb el Govern com avalador. Així mateix, s'ajornaran o fraccionaran els impostos i les taxes del Govern i els comuns i es donarà cobertura social a les persones en situació de baixa per detecció o sospites de coronavirus. Espot també ha anunciat que dilluns es reunirà amb els agents econòmics i socials del país, ja que "no deixarem cap necessitat desatesa". Pel que fa a l'administració pública, el cap de Govern ha afirmat que es limitaran els serveis d'atenció al públic a aquells que siguin "estrictament necessaris" i ha remarcat que el tancament generalitzat és l'"única forma que tenim de contenir l'epidèmia i estabilitzar els casos".
Etiquetes
Veure’n més
39
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts