Salut Pública

El Consell General suspèn els actes pel Dia de la Constitució

Espot va anunciar anit que les llars de jubilats deixen de donar servei avui i es recomana a les persones majors de 80 anys que es quedin a casa

Desert el concurs del manteniment al Consell GeneralCONSELL GENERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General ha decidit suspendre tots els actes pel Dia de la Constitució seguint les recomanacions anunciades pel Govern. La programació que havia d'iniciar-se aquesta tarda amb una jornada de portes obertes a la nova seu del Consell General i visites guiades a la Casa de la Vall.

Xavier Espot va informar que els casals de gent gran del Principat ja no obriran avui dins de les mesures de protecció que s'han incrementat després de la sospita que hi hagi un focus de transmissió comunitària al país. La decisió s'adopta per limitar la propagació de la infecció i per protegir al col·lectiu que es considera més vulnerable als efectes del Covid-19 i per això es recomana als majors de 80 anys que restin a casa mentre es prorroga aquest episodi sempre que sigui possible. El cap de Govern va indicar que les llars de jubilats "no són imprescindibles" perquè són espais de lleure i ha afegit que també hi haurà més restricció en les visites als centres sociosanitaris que es limiten a una al dia.

El comú de la Massana ja va anunciar el tancament de la Casa Pairal de la parròquia a partir d'avui per frenar la propagació del coronavirus seguint les instruccions del Govern i del Servei d'Esplai a partir de dilluns. En aquest cas l'administració comunal va informar que es manté obert durant la jornada perquè els pares no tenen marge de temps per organitzar-se però que es de principi de la setmana vinent ja no donarà servei.

Menys autobusos

Les restriccions vigents al país durant un mes comporten que a partir de dilluns els autobusos redueixin un 30% la capacitat habitual per ordre del Govern i a més les empreses han d'aplicar mesures d'higiene específiques per contribuir a aturar l'extensió de la infecció de coronavirus que afecta ja centenars de països amb milers de morts a tots els continents.

Els interns del centre penitenciari també es veuran afectats per les mesures preventives perquè se suspenen les visites íntimes i de familiars i només es poden fer les d'advocats i sense contacte físic, ha exposat Espot aquesta mitjanit. Es cancel·len a més les activitats, formacions i tallers en les quals hagin de participar persones de l'exterior de la presó de la Comella.

tracking