Salut pública

Canals destaca que el turisme mundial caurà un 3%

La ministra es mostra optimista sobre l’afectació al país perquè “no hi ha transmissió comunitària”

Canals destaca que el turisme mundial caurà un 3%SFGA/C.ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Turisme, Verònica Canals, va indicar ahir durant la cloenda de la reunió ministerial de Turisme iberoamericana que aquest any s’espera una davallada en el sector “d’un 2 o un 3 per cent”. Així mateix, va afegir que “L’OMT [Organització Mundial del Turisme] s’ha pronunciat i ha afirmat que a escala mundial hi haurà una caiguda del turisme respecte al creixement d’entre l’1 i el 3 per cent que s’esperava”. Quant a la situació concreta d’Andorra, es va mostrar més optimista al·legant que “aquí no hi ha un problema de transmissió comunitària”. “Fins ara no hem pogut extreure conclusions ni donar una xifra exacta”, confessava.

En clau ministerial, va explicar que l’únic país que no va assistir a l’esdeveniment pel Covid-19 va ser Xile “per les seves polítiques restrictives”. En la cloenda de la trobada, que va acollir 17 delegacions dels 22 països iberoamericans, Canals i el secretari general adjunt del Segib, Marcos Pinta Gama, van signar la declaració de la dotzena reunió ministerial sectorial de turisme.

L’objectiu principal era treballar plegats per avançar en el sector, i la ministra andorrana va subratllar que durant els dos dies es van establir 10 línies estratègiques sobre el turisme i el desenvolupament sostenible i les bases de pla de gastronomia i alimentació de cara a l'agenda 2030. Així mateix, es van debatre i consensuar els 12 punts que es van incloure en la declaració i que anaven enfocats en la innovació, la sostenibilitat i la identitat com a valor principal. Tanmateix, es va posar en relleu la importància de formar els professionals i que el turisme comunitari permetrà evitar l’èxode rural.

EL CONGRÉS MUNDIAL DE TURISME DE NEU I MUNTANYA ES POSPOSA PER AL 2021

L’alerta sanitària pel coronavirus ha obligat a posposar l’onzena edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, que s’havia de celebrar a partir d’avui i fins divendres a Canillo. Tot i que la ministra de Turisme, Veronica Canals, va remarcar que Andorra “no és una zona de transmissió comunitària del coronavirus, sí que va exposar que la decisió ve motivada “per les restriccions de viatges de molts països”. A més, l’augment de cancel·lacions en les darreres hores de ponents i participants ha precipitat la suspensió del congrés. En aquest sentit, Canals va detallar que dels 20 ponents que hi havia previstos per a l’esdeveniment només n’hi havia vuit que tenien confirmada la seva participació de manera presencial. D’aquesta manera, el director executiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, va subratllar que el congrés s’havia caracteritzat “per la qualitat del contingut” i va justificar que enguany no es podia garantir el llistó d’anteriors edicions. Així doncs, de cara a l’any vinent, es recuperarà el cartell previst per al 2020.

tracking