Sanitat

Aïllat un altre home de 19 anys per sospita de coronavirus

Es tracta d'un resident que havia viatjat a Milà

L'únic malalt per coronavirus rep l'alta i ara queden 14 confinats a casaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 1a fase d'aïllament per sospita de coronavirus s'ha activat per segona vegada avui amb un resident de 19 anys que va viatjar a Milà segons ha informat el SAAS a través del seu compte de Twitter. Durant la jornada, un resident de 47 anys que havia viatjat a Venècia també ha estat aïllat avui a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per sospita de coronavirus, segons ha informat el SAAS a través de les xarxes socials. L'home estarà ingressat fins a tenir els resultats de les analítiques que detectin si està o no infectat pel Covid-19. Aquest resident és l'únic pacient que hi ha actualment a l'hospital relacionat amb el virus, ja que les autoritats sanitàries van donar d’alta ahir al matí al jove de 20 anys que havia donat positiu en coronavirus. El noi, que ha estat ingressat a l’hospital durant vuit dies, va poder sortir ahir després que les dues últimes anàlisis que es van enviar als laboratoris de Majadahonda (Madrid) donessin negatiu.

L’hospital va rebre dijous passat el primer resultat negatiu, però tal com marca el procediment, divendres se li va fer una segona extracció de sang i, ahir al matí, es van rebre els darrers informes, que descartaven la presència del virus Covid-19, el deixaven fora del grup d’afectats que poden transmetre la malaltia i es considerava que ja no era necessari que se’l mantingués en cap tipus de zona d’aïllament.

Així doncs, tal com informen les autoritats públiques, a hores d’ara no hi ha cap pacient pendent de diagnòstic. La noia resident de també 20 anys, companya d’universitat del noi, a la qual es va decidir aïllar divendres després de presentar símptomes que podien ser compatibles amb el coronavirus va donar negatiu en les proves. Pel que fa a la resta de confinats, es manté en aïllament domiciliari 14 persones, 12 de les quals pertanyen a l’entorn més proper del jove, ara donat d’alta. Les altres dues van viatjar en un avió prop d’un home que posteriorment va ser diagnosticat també amb coronavirus. En tot cas, el ministeri de Salut va recordar que el període de confinament preventiu és de dues setmanes.

Confinament massiu

A nivell internacional, el focus de contagi segueix a Itàlia, on el govern va posar en quarantena fins a 16 milions de persones en 14 províncies del nord del país per tal d’evitar que el virus segueixi trobant nous portadors. Tot i això, al llarg del dia d’ahir, Protecció Civil va informar que el nombre de morts es va elevar en 133 persones, i va arribar als 366. Tanmateix, es va incrementar el nombre d’infeccions un 25% fins als 7.375.

A Espanya, la conselleria de sanitat de la Comunitat de Madrid va confirmar ahir tres noves morts de gent infectada pel Covid-19. Les víctimes eren homes i estaven entre els 73 i els 88 anys. Tots ells tenien altres patologies respiratòries que van agreujar el cas. De moment, s’han detectat 589 casos en tot el país i hi ha comunitats on han limitat l’entrada a residències de gent gran.

tracking