Òbit

Mor l'acusat d'estafa per la inversió dels taps de vidre

Pieter Henderikus Langelaan havia captat inversors andorrans que van posar 16 milions d'euros per crear uns taps innovadors

Mor l'holandès acusat d'estafa per la inversió dels taps de plàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pieter Henderikus Langelaan, el resident de nacionalitat holandesa denunciat com presumpte autor d'una estafa piramidal per fer una inversió en taps de vidre, ha mort a l'hospital de Meritxell a causa d'un atac de cor. L'home havia aconseguit la implicació en el projecte de diversos inversors andorrans fins sumar 16 milions d'euros per a crear una empresa per fer uns taps innovadors per a ampolles de vi i licors que els denunciants consideren que era un frau. La inversió corresponia a dues societats situades a Luxemburg que estan en fallida.

La querella presentada per un inversor andorrà argumentava que l'operativa de la societat preveia retornar beneficis a uns inversors amb els diners que captava d'uns altres. Els andorrans haurien fet aportacions d'entre 250.000 i 4,5 milions i hi ha un banc del Principat que hi va posar més de 3 milions amb accions de la societat que havia de fabricar els taps com a garantia d'un prèstec.

La defunció del resident holandès ha generat neguit entre els afectats que critiquen que la justícia ha anat molt lenta i no ha adoptat mesures per la querella presentada i estan estudiant totes les accions legals per depurar les responsabilitats que s'escaiguin.

tracking