Sanitat

El comitè del SAAS participarà en la última reunió de la taula de treball sobre El Cedre

Els representants dels treballadors han decidit assistir a una darrera trobada que tindrà lloc la setmana que ve

El comitè del SAAS abandona la taula de treball sobre El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d'empresa delSAASparticiparà la setmana que ve en una última reunió del grup de treball creat per a la transformació a El Cedre, segons ha informat a través d'un comunicat. La decisió s'haprèsdesprés que els representantsdels treballadorsdelSAAScomuniquessin ahir que deixarien de participar-hiperquèno s'està tractant el mal clima laboral que hi ha a la residència i perquè "només es parla de l'ACP". Així mateix, la direcció delSAASi el comitè d'empresa es reuniran la setmana que ve per tractar la problemàtica laboral que s'hagi pogut produir a l'inici de la prova pilot de la recent implantació del Model d'Atenció Centrat en la Persona.

El clima laboral que es viu a El Cedre trenca la taula de treball

El que fa dies que es comenta entre els treballadors de la residència d’El Cedre es va produir ahir. En un comunicat, el comitè d’empresa del SASS va anunciar que no tornarà al grup de treball que la direcció de la parapública va crear per abordar la situació que viu el centre. Un cop més, el mal ambient laboral ha estat el detonant i al punt de mira hi ha la nova coordinadora, Mercè Escrig, a la qual s’acusa de males formes amb els treballadors i de falta d’organització. Els representants dels treballadors van remarcar a la nota informativa que han demanat “reiteradament” tractar la situació laboral dels treballadors, però les reunions “s’han focalitzat en el disseny de la implantació del projecte ACP”, que, per cert, s’estrena avui a la tercera planta de la residència. El ministeri de Salut és plenament conscient de la falta de normalitat que es viu a El Cedre i de les queixes d’infermeres i auxiliars, però no vol adoptar cap decisió fins que Montserrat Alsina, infermera especialitzada en gent gran, docent de la Fundació Cuidados Dignos i exdirectora de la residència geriàtrica Laia de Mataró, presenti el seu informe, el qual inclourà mesures per implementar l’Atenció Centrada en la Persona i el clima laboral que, segons el personal, condiciona la feina dels treballadors.

Horaris

Ahir mateix, les treballadores es queixaven que a menys de 24 hores que comencin els canvis d’horaris i personal relacionats amb l’inici de la prova pilot de l’ACP, el personal no disposava de cap plàning per saber on li toca treballar ni amb quin horari, i que la direcció va exposar que s’avisaria amb un mes de marge. A més, la plantilla es lamentava ahir que la prova pilot pot suposar algun canvi d’horari sense respectar la Llei de Relacions Laborals, que indica que cal avisar amb un marge de set dies. El familiar d’una resident va comentar que per poder tenir valoració per part de la Dra. Boix del centre cal agafar hora i que en el seu cas li van donar per a quatre dies després.

tracking