x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

La fiscalia retira l'acusació d'homicidi per la mort de Pereiras

L'acusació particular manté la petició de 14 anys i afegeix una demanda de 10 anys d'expulsió del Principat
Flors al punt on van tenir lloc els fets.

Un amic de Pereiras admet que van provocar la baralla

Flors al punt on van tenir lloc els fets.

ARXIU
Actualitzada 18/02/2020 a les 17:02
La fiscal ha retirat l'acusació per homicidi contra el resident peruà processat per la mort de l'exresident gallec José Luis Pereiras en la baralla del 21 de setembre del 2011 a la benzinera ESSO de Santa Coloma. El ministeri públic ha anunciat en la segona jornada del judici que qualifica els fets com a delicte menor pel maltracte greu i les lesions causades a la víctima amb una pena de 3 mesos de presó condicional i mil euros de multa. L'acusació particular que representa la família de Pereiras manté la demanda a una condemna de 14 anys per homicidi d'una ganivetada a la que avui ha afegit la petició de l'expulsió del Principat durant 10 anys. 
En la primera sessió del judici, l’amic de José Luis Pereiras va admetre ahir davant el Tribunal de Corts que van provocar la baralla que va acabar amb la vida del seu company. El jove andorrà, processat per haver participat en la baralla i per ser el propietari de la navalla que va provocar la mort de Pereiras, ho va explicar a la vista oral que està previst que finalitzi avui amb els informes pericials i els de les diferents parts presents a la causa. Durant la declaració, l’amic de la víctima va dir que el grup de peruans se’ls va quedar mirant quan van arribar a la gasolinera. Llavors els van preguntar “què volien” i es va iniciar la batussa, i va assegurar que en cap moment es van professar insults de caràcter xenòfob. L’andorrà també va afirmar que la seva intenció era intimidar els nois traient la navalla del cotxe i que ell es va centrar en el company de l’acusat d’homicidi, ja que pensava que tombarien Pereiras i el volia ajudar. Tanmateix, va indicar que quan va finalitzar la baralla va anar al costat del difunt fins que van arribar les diverses patrulles del cos de policia.


L’acusat d’homicidi

El primer a declarar va ser el processat per l’homicidi, un resident de nacionalitat peruana per al qual la fiscalia té previst demanar 14 anys de presó, que va assegurar al tribunal que quan va tocar per primer cop la navalla ja havia tingut lloc la ganivetada mortal. De la mateixa manera, va negar haver tret l’arma del cos de Pereiras al·legant que només la va tocar quan van caure a terra i va poder agafar-la per la fulla i llençar-la al camp. En aquest sentit, el resident va explicar que abans d’iniciar la batussa, la víctima i el seu amic van començar a tirar-los cons que hi havia per la zona. Després d’aquest fet va ser quan l’acusat andorrà va anar a buscar la navalla al vehicle i es va apropar a ells amb una actitud violenta, llavors en Pereiras li va agafar l’arma a l’amic i es va dirigir directament al processat, a qui va amenaçar de mort. A diferència de la declaració de l’amic de la víctima, el principal acusat va manifestar que el motiu de la baralla van ser els diferents insults de caràcter xenòfob que van etzibar Pereiras i el seu acompanyant a l’arribar a la benzinera a gran velocitat, amb la música alta i tocant el clàxon. Per la seva banda, la defensa del processat per l’homicidi té previst demanar l’absolució del seu client, i ho justificarà a través dels resultats del segon informe forense elaborat pel departament de Medicina Legal i Forense, que va arribar a la conclusió que la ferida mortal va ser “no voluntària o accidental”. D’altra banda, el company del peruà, també processat per haver participat en la baralla, no es va presentar a la vista oral, ja que ara resideix al Perú.

Testimonis dels fets
Un total de nou persones que es trobaven a l’estació de servei en el moment dels fets van testificar ahir, tot i que cap d’elles va veure l’apunyalament, segons van assegurar durant la vista oral. La primera persona a testificar va ser una de les acompanyants del principal acusat. Aquesta dona va ratificar la versió del seu acompanyant i va afegir que a ella Pereiras també la va insultar. Un fet que la va empènyer a realitzar un tractament psiquiàtric pel qual segueix prenent medicació i que l’ha marcada fins al dia d’avui, va dir. Quant a les declaracions efectuades pels agents del cos de policia que van intervenir en el moment dels fets, van manifestar que s’hi van desplaçar un total de tres patrulles. Un dels membres del cos d’ordre va declarar que la baralla es va produir per un tema de racisme, ja que l’amic de Pereiras era conegut per diversos companys de la policia com una persona amb un perfil violent. I va afegir que quan va arribar la patrulla el company estava molt nerviós i descontrolat i van haver de reduir-lo a terra per emmanillar-lo. L’agent també va puntualitzar que quan els van detenir i traslladar al despatx, l’amic de la víctima volia estar a la mateixa cel·la que els altres dos arrestats per “acabar d’estovar-los”. Un altre agent va explicar que el processat principal va ser qui va indicar a la policia el punt aproximat on es trobava l’arma del crim, ja que tal com va manifestar a la seva declaració la va llençar mentre forcejava amb la víctima a terra.

 
EL TRIBUNAL DIU 'NO' A LA SUSPENSIÓ DE LA VISTA ORAL
El Tribunal de Corts va comunicar ahir, abans de l’inici de la vista oral, a Josep Antoni Silvestre, advocat defensor de l’home acusat de l’homicidi de José Luis Pereiras, de la no-acceptació de l’escrit en què demanava la suspensió del judici. Silvestre l’havia presentat divendres a l’estar convençut que el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, qui també presideix el judici, estava contaminat i havia de ser apartat de la causa. L’advocat considerava que ho estava pel fet que havia format part del tribunal que va jutjar una agent de policia processada i absolta d’un delicte de xenofòbia que va custodiar el dia dels fets dues dones, residents peruanes, testimonis de la baralla. Silvestre assegurava que Pijuan estava contaminat perquè ha valorat testimonis i vist vídeos que van ser part de la causa anterior i que formen part de la de l’homicidi de José Luis Pereiras.
  • #3 En la seva linia
    (18/02/20 17:19)

    Aquesta  magnífica? fiscalia, en la seva linia, li va tot gran.

    Respondre
  • #2 Rafaela
    (18/02/20 09:47)

    Estar informanda

    Respondre
  • #1 Rafaela
    (18/02/20 09:46)

    Estar informanda

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts