Interior

Tarroch dimiteix com a director de la presó per jubilar-se

El responsable assumirà durant les pròximes setmanes les funcions relacionades amb la seguretat del centre arràn de l'auditoria externa realitzada per dos experts de l'adminsitració penitenciària francesa

Tarroch dimiteix com a director de la presó per jubilar-seFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre Penitenciari de la Comella, Francesc Tarroch, va presentar ahir la carta de dimissió per retirar-se a principis del mes d'abril, al ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rosell. La jubilació ha estat el motiu de la marxa. Pel moment, Tarroch també assumirà "de forma transitòria" les funcions pròpies de responsable de seguretat mentre continua el procès per designar la persona que s'ocuparà. Una mesura presa després de l'auditoria externa realitzada al centre per part de dos experts de l'administració penitenciària francesa aquesta setmana. Entre les mesures que s'aplicaran arràn de la visita: la instal·lació de més càmeres en punts determinats de la infraestructura, canvis en el mobiliari i l'actualització de protocols de funcionament de la presó, segons ha informat Govern en un comunicat.

L'auditoria va estar encarregada pel ministeri de Justícia i Interior després de la fugida d'un pres per un mur -no gaire elevat- al passat mes d'octubre.

Rosell, qui s'ha reunit amb els auditors per intercanviar impressions, ha transmet a la direcció del centre l'adopció "immediata" de les mesures més urgents.L'informe final inclourà l'anàlisi del succés així com les recomanacions que permetin "millorar-ne la seguretat i l'organització del centre" ha afegit Govern.

tracking