Sanitat

El turista xinès aïllat no té coronavirus

Les proves confirmen la grip de l'home que havia arribat fa uns dies a Andorra i que ha estat atès a Urgències

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les proves han confirmat que el turista xinès que ha estat aïllat aquest matí alservei d'Urgències de l'hospital pateix grip i no té coronavirus segons revelen els resultats de les analítiques que se li han fet després de ser atès ambsímptomes que des del principi els metges hanassociata la grip. La confirmació de la patologia exclou totalment que el pacient quefeia turisme per Europa i haarribat al país fa tres o quatre dies pugui patir coronavirus i avui mateix serà donat d'alta.

El Govern ha informat passades les dues de la tarda via Twitter de l'aïllament del turista xinès i ha anunciat ques'havien activat els protocols previstos per l'alerta pel coronavirus i s'estaven fent els exàmens pertinents per concretar el diagnòstic. L'home prové d'una zona de la Xina que l'OMS ha qualificat com a crítica perquè s'han donat alguns casos però no és en cap cas la més problemàtica. Com a mesura de precaució, el pacient havia de romandreaïllat fins que s'ha confirmat amb elsresultats que es tracta d'una grip normal, segons el Govern.

Aquesta mateixa setmana, l'executiu també haexplicatque s'estàfent el seguiment a nou persones que havien viatjat a la Xina recentment. Cap d'elles, però, havien presentat cap símptoma sospitós vinculat al coronavirus.

El turista xinès aïllat no té coronavirus

tracking