justícia

La Batllia resoldrà si aparta el fiscal general

El tribunal admet a tràmit la demanda d’ex-gestors bancaris contra la negativa del Consell Superior de la Justícia

La Batllia resoldrà si aparta el fiscal generalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció administrativa de la Batllia ha admès a tràmit la demanda interposada per quatre antics gestors de BPA processats en el cas Gao Ping, la primera de les causes relacionades amb l’entitat bancària, contra les resolucions del Consell Superior de la Justícia (CSJ) que rebutjaven recusar del procés el fiscal general, Alfons Alberca, tal com havia sol·licitat el lletrat Josep Antoni Silvestre al·legant que Alberca és cunyat de la secretària general de Govern, Ester Fenoll i que l'executiu és part acusadora de la causa.

La petició que fan Josep Antoni i Josep Lluís Rivero Carrizo, Xavier Majol González i Luis Pablo Laplana impugna els acords del Consell Superior on va denegar que Alberca quedi fora de la causa ja que segons l'advocat s'havia d'inhibir del procediment pel parentiu amb Fenoll. La negativa del Consell Superior a recusar el fiscal general va arribar a l'octubre al Tribunal Constitucional perquè Silvestre argumentava que es vulneraven drets fonamentals dels quatre clients que representa però els magistrats de l'Alt Tribunal van rebutjar el recurs d'empara de l'advocat. El TC va al·legar quela normativa vigent estableix que contra els acords del Consell Superior no es pot interposar de forma directa un recurs d’empara i que podia recòrrer en via administrativa i jurisdiccional.

Un grup de lletrats de la causa Gao Ping havia demanat també que Alfons Alberca i el fiscal adjunt Borja Aguado quedessin fora del procés per haver mantingut reunions amb consellers generals per tractar del contingut de la llei de prevenció de blanqueig.

tracking