Salut

Detectats 23 càncers de mama durant l'any passat

El programa de detecció precoç ha promogut que més del 50% de les dones d'entre 50 i 69 anys s'hagin fet una mamografia gratuïta

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha detectat 23 casos de càncer de mama durant el 2019 gràcies al programa de detecció precoç, que ofereix una mamografia gratuïta cada dos anys. Segons ha fet saber l'executiu, l'any passates van enviar 11.430 cartes informatives a dones d'entre 50 i 69 anys per informar-los de la possibilitat d'entrar en el programa decribratge, i d'aquestes un 50,45% s'han realitzat la mamografia. Una novetat que s'incorpora en el programa de detecció precoç de càncer de mama aquest any és l'ampliació de l'edat de les dones que hi poden formar part. El grup s'ha eixamplatfins als74anys després de les recomanacions recollides en la darrera avaluació del comitè director del programa.

Govern també treballa per iniciar aquest any un programa decribratgesimilar pel càncer de còlon i que anirà adreçat a homes i dones de 50 a 74 anys. Així mateix, el ministeri de Salut ha encarregat a un doctor especialista la realització d'un protocol d'actuació que permeti aplicar elcribratgede retinoblastoma, un tumor de les cèl·lules de la retina que es presenta durant la infància i representa un 3% dels càncers en menors de15anys.

tracking